Tineri sirieni la Cluj: vorbesc araba, sunt ortodocsi si locuiesc in Romania. "As incerca sa fac pace acolo, intre oameni"

Tineri sirieni la Cluj: vorbesc araba, sunt ortodocsi si locuiesc in Romania.

"Un student la Medicina din Bucuresti ne-a spus de aceasta intalnire si am acceptat, mai ales ca nu fusesem niciodata aici, la Cluj", spune Nasta Zaher (16 ani), elev la Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti.

acum 58 luni (7 Sep 2015)

"Un student la Medicina din Bucuresti ne-a spus de aceasta intalnire si am acceptat, mai ales ca nu fusesem niciodata aici, la Cluj", spune Nasta Zaher (16 ani), elev la Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti. Cei circa 5.000 de tineri din 17 tari au vizitat Clujul, ca si Nasta Zaher, au fost impartiti pe grupuri si au luat parte la discutii pe diverse teme, de la religie, principii la chestiuni cu care se confrunta in viata de zi cu zi.

Nasta Zaher are acum 16 ani si parintii sai au venit in Romania cand avea doar 6 luni. Intre 2009 si 2011 a fost in Siria si a reinvatat limba. "Vreau sa dau la Politehnica, la Automatica pentru ca imi plac calculatoarele", adauga Nasta Zaher, elev la Liceul Sfantul Sava, la profilul Matematica-Informatica. E inca la liceu, dar viseaza sa faca bine inimile oamenilor, sa fie cardiolog.

Nici el, nici Nasta Zaher nu vor sa se intoarca in Siria dupa ce se calmeaza lucrurile.

Intrebati ce ar face daca ar fi unul dintre guvernantii Europei si ar avea puterea sa schimbe lucrurile, Nasta Zaher, mai indraznet, raspunde: "As incerca sa fac pace acolo, intre oameni. se refera la Siria) prin a trimite soldati si as ajuta oamenii care vin de acolo", zice tanarul.

Mai puteti citi:

"Intalnirea tinerilor ortodocsi din Europa" aduce la Cluj 6.000 de persoane din 17 tari ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro