"Timbuktu", marele castigator la gala premiilor Cesar 2015

Lungmetrajul "Timbuktu", regizat de Abderrahmane Sissako, nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun film strain din acest an, a fost marele invingator la cea de-a 40-a gala a premiilor César, unde a castigat sapte premii, inclusiv la categoriile "cel mai bun film" si "cel mai bun regizor". "Timbuktu", un lungmetraj regizat de mauritanul Abderrahmane Sissako, despre Sahelul confruntat cu jihadismul, s-a impus la categoria "cel mai bun film" in fata peliculelor "Sils Maria", de Olivier Assayas, "Saint Laurent", de Bertrand Bonello, "Les Combattants", de Thomas Cailley, "Eastern Boys", de Robin Campillo, "La famille Bélier", de Eric Lartigau, si "Hippocrate", de Thomas Lilti, informeaza variety.com.

acum 79 luni (21 Feb 2015)

Lungmetrajul "Timbuktu", regizat de Abderrahmane Sissako, nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun film strain din acest an, a fost marele invingator la cea de-a 40-a gala a premiilor César, unde a castigat sapte premii, inclusiv la categoriile "cel mai bun film" si "cel mai bun regizor".

"Timbuktu", un lungmetraj regizat de mauritanul Abderrahmane Sissako, despre Sahelul confruntat cu jihadismul, s-a impus la categoria "cel mai bun film" in fata peliculelor "Sils Maria", de Olivier Assayas, "Saint Laurent", de Bertrand Bonello, "Les Combattants", de Thomas Cailley, "Eastern Boys", de Robin Campillo, "La famille Bélier", de Eric Lartigau, si "Hippocrate", de Thomas Lilti, informeaza variety.com.

In discursul sau de multumire, regizorul Abderrahmane Sissako a adus un omagiu diversitatii si deschiderii de care da dovada industria de film franceza, dar si producatoarei Sylvie Pialat si distribuitorului Jean Labadie, pentru faptul ca au crezut in proiectul sau si au fost dispusi sa isi asume riscuri.

Pe langa premiile César pentru cel mai bun film si cel mai bun regizor, "Timbuktu" s-a impus si la categoriile "cel mai bun sunet", "cea mai buna imagine", "cel mai bun montaj", "cea mai buna coloana sonora" si "cel mai bun scenariu original".

Pierre Niney, un artist format in celebra trupa de teatru Comedie Francaise, s-a impus la categoria "cel mai bun actor in rol principal" pentru interpretarea celebrului creator de moda Yves Saint Laurent in pelicula biografica "Yves Saint Laurent", regizata de Pierre Niney.

Coproductia francezo-canadiana "Mommy", regizata de Xavier Dolan, a fost desemnat cel mai bun film strain, impunandu-se in fata peliculelor "Deux jours, une nuit", "12 ani de copilarie/ Boyhood", "Ida", "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave", "The Grand Budapest Hotel" si "Winter Sleep".

La categoria "cel mai bun scenariu adaptat" s-au impus Cyril Gely si Volker Schlondorff pentru pelicula "Diplomacy", iar ce... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro