"Tigrii" corupti, condamnati in procese secrete

Un consilier apropiat al ex-presedintelui chinez Hu Jintao a primit inchisoare pe viata pentru mita, obtinere ilegala de secrete de stat si abuz de putere. "Epidemie" de sinucideri Publicatia South China Morning Post dezvaluie ca un val de sinucideri comise de functionari ai guvernului in China a declansat un semnal de alarma pe culoarele linistite ale puterii, in mijlocul campaniei anticoruptie, in curs, a presedintelui Xi Jinping.

acum 45 luni (5 Jul 2016)

Un consilier apropiat al ex-presedintelui chinez Hu Jintao a primit inchisoare pe viata pentru mita, obtinere ilegala de secrete de stat si abuz de putere.

Ling Jihua, cazut in disgratie dupa dezvaluirea mortii accidentale a fiului sau in 2012 la volanul unui Ferrari in compania a doua tinere aproape goale, a pledat vinovat si a decis sa nu faca recurs la sentinta pronuntata de Curtea populara intermediara din Tianjin, la finalul unui proces desfasurat cu usile inchise in care sotia sa a depus marturie impotriva sa. Ling si sotia sa au fost recunoscuti vinovati ca au primit mita in suma totala de 77 milioane yuani (10,4 milioane euro). Potrivit agentiei oficiale Xinhua, tribunalul din Tianjin a precizat ca "Ling Jihua a adunat ilicit o mare suma de bani. A obtinut un mare numar de secrete de stat si crimele sunt foarte grave. A abuzat de putere si a provocat un impact teribil asupra societatii". Scandalul legat de fiul sau l-a impiedicat sa acceada in Biroul Politic al Partidului Comunist Chinez, in 2012, opinia publica fiind indignata ca odrasla unui lider politic isi poate oferi o masina de lux de peste 700.000 euro. De la intrarea in functii, Xi Jinping duce o campanie dura anticoruptie prin care, sustin analistii, elimina adversarii politici si personalitatile reformatoare.

Moarte misterioasa

La 26 iunie, Cotidianul Poporului, organ oficial al PCC, a publicat informatia ca Zhu Tiezhi, 56 ani, mare figura a teoriilor comuniste s-a sinucis la Beijing. El este o noua victima a conflictelor ideologice care fac ravagii in sanul PCC, tinut in mana de presedintele Xi Jinping, un nostalgic al erei maoiste.

"Epidemie" de sinucideri

Publicatia South China Morning Post dezvaluie ca un val de sinucideri comise de functionari ai guvernului in China a declansat un semnal de alarma pe culoarele linistite ale puterii, in mijlocul campaniei anticoruptie, in curs, a presedintelui Xi Jinping. Media chineza, inclusiv cea oficiala, semnal... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro