Tigarile Carpati au ajuns obiecte de colectie. Un pachet se vinde si cu 100 de lei

Tigarile Carpati au ajuns obiecte de colectie. Un pachet se vinde si cu 100 de lei

Pe site-urile de profil sunt zeci de anunturi de vanzare de tigarete Carpati. Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, in anul 1945 fabrica isi reia activitatea, iar tigarile Carpati si Snagov de Sfantu Gheorghe au fost considerate, zeci de ani la rand, cele mai bune dintre aceste marci produse in fabricile de tigarete din tara.

acum 33 luni (12 Jan 2018)

Pe site-urile de profil sunt zeci de anunturi de vanzare de tigarete Carpati. Un pachet cu tot cu tigari in el costa intre 70 si 100 de lei. Fabrica de tigarete Carpati de la Sfantu Gheorhe a fost marca nr 1 a Romaniei in perioada comunista.

Fabrica de Tigarete de la Sfantu Gheorge s-a deschis in 1910. In anul 1931 au fost introduse in fabricatie si sortimentele traditionale de tigarete fara filtru: Carpati, Marasesti si Nationale.

Intre anii 1932 si 1939 aici s-a derulat un proiect de modernizare in scopul adaptarii fabricii la producerea in exclusivitate a tigaretelor si a tutunului in pachete. In anul 1932 s-a renuntat la fabricarea tigarilor de foi, producandu-se tigarete si tutun de pipa, intr-o gama larga de sortimente din care nu lipseau tutunurile cu aroma orientala Ghiubek si Stambul.

Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, in anul 1945 fabrica isi reia activitatea, iar tigarile Carpati si Snagov de Sfantu Gheorghe au fost considerate, zeci de ani la rand, cele mai bune dintre aceste marci produse in fabricile de tigarete din tara. Odata cu aparitia tot mai multor marci straine de tigarete pe piata romaneasca, Fabrica de la Sfantu Gheorghe a inceput sa produca si tigari precum celebrele Vis, devenite reprezentative pentru aceasta in urma cu cativa ani. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro