TigaraEGO - solutii sigure pentru fumatori

TigaraEGO - solutii sigure pentru fumatori

De la crearea lor in Asia in 2003 si introducerea lor pe piata europeana si americana in anii 2006-2007, tigarile electornice s-au bucurat de o popularitate in continua crestere in randul fumatorilor. Un alt studiu de specialitate, derulat de cercetatori, a constat in expunerea celulelor la vaporii de la doua marci diferite de tigari electronice, o data la trei zile timp de 1-8 saptamani. De altfel, in 2015, acesta a verificat 21 mostre de e-lichid, demonstrand ca sunt mult mai sigure fata de tigarile clasice, iar in februarie 2016, a publicat rezultatele unui alt studiu, conform caruia fumatorii care au trecut la tigari electronice in vederea renuntarii la sau reducerii fumatului par sa aiba tensiunea mai scazuta, fiind astfel o metoda recomandata fumatorilor hipertensivi.

acum 79 luni (19 Jul 2016)

De la crearea lor in Asia in 2003 si introducerea lor pe piata europeana si americana in anii 2006-2007, tigarile electornice s-au bucurat de o popularitate in continua crestere in randul fumatorilor. Nu e de mirare ca au aparut si tot mai multe afirmatii referitoare la posibilele efecte negative asupra celor care le folosesc. Insa tot mai multe sunt desfiintate de studii derulate de specialisti in domeniu, care recomanda tigarile electronice drept alternative mult mai bune pentru tigarile clasice, daunatoare sanatatii fumatorului. In afara de acest raport, au aparut afirmatii referitoare la toxicitatea e-lichidului, la cantitatile de nicotina, formaldehide si metale care ajung in corp, dar si referitoare la posibilele efecte carcinogene.

Acestea au fost urmate de studii care sa dovedeasca siguranta tigarilor electronice. In schimb, dupa ce este vaporizat, acesta are un nivel de toxicitate foarte scazut in comparatie cu fumul de la tigarile clasice. Referitor la producerea de formaldehide, un raport din 2015 al agentiei Public Health England a aratat ca e-lichidul se poate degrada termic si poate produce vapori care contin mai mule formaldehide doar in cazul utilizarii dispozitivului la puterea maxima. in concluzie, nu exista dovezi cum ca utilizatorii de tigari electronice ar fi expusi la cantitati periculoase de aldehide.

Serviciul National de Sanatate din Marea Britanie a declarat, referitor la toxicitatea substantelor chimice, ca acestea sunt prezente la niveluri de sute de ori mai scazute ca cele din fumul tigarilor clasice, fiind astfel considerate mult mai putin periculoase. Astfel, un raport din 2014 al Surgeon General, S.U.A., a concluzionat ca aceste rezultate nu demonstreaza cum ca nicotina ar avea un rol major in cresterea riscului de a dezvolta cancer.

In 2014 s-au descoperit particule de metal in e-lichid si in vapori, la nivele de 10-50 de ori mai scazute decat cele admise ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro