TIFF 2015: Cannes-ul romanesc a adunat mii de cinefili la Cluj

TIFF 2015: Cannes-ul romanesc a adunat mii de cinefili la Cluj

Tudor Giurgiu le-a povestit celor prezenti in Piata Unirii si o intamplare prin care a trecut inainte de inceperea festivalului: "Atunci cand apare un eveniment important in oras apar si tot felul de domni care incep sa se agite, sa fie si ei in inima festivalului. De asemenea, in capitala filmului vor ajunge si numerosi actori si regizori romani, printre care Marin Moraru (care primeste si Premiul de Excelenta), Ada Solomon, Cristi Puiu, Corneliu Porumboiu (care vine si cu echipa filmului "Comoara"), premiatul Alexander Nanau, Alexandru Solomon, Andi Vasluianu, Radu Muntean si Emilian Oprea.

acum 65 luni (1 Jun 2015)

Frigul serii nu i-a impiedicat pe clujeni sa ia cu asalt piata amenajata impecabil, ca pentru un festival care se respecta.

"Este primul an cand avem un numar record de spectatori si de bilete vandute in avans. TIFF e un eveniment de public, el a ajuns aici datorita clujenilor care au fost aici de la prima editie", a declarat incantat Giurgiu. "Redeschidem Depozitul de Filme, incepand de miercuri, iar pentru curiosi, luni seara e un eveniment nou, se numeste Cine Piscina, la Hotel Belvedere veti afla cum e sa vezi un film in piscina", a mai precizat directorul TIFF.

Tudor Giurgiu le-a povestit celor prezenti in Piata Unirii si o intamplare prin care a trecut inainte de inceperea festivalului: "Atunci cand apare un eveniment important in oras apar si tot felul de domni care incep sa se agite, sa fie si ei in inima festivalului. Mi s-a intamplat chiar ieri, un domn politician foarte tanar, n-am sa-i dau numele, care dadea din coate si era foarte disperat ca voia si el invitatii oriunde, voia sa se vada, sa apara... Lui si celorlalti ca el le recomand sa isi ia abonament la Opera, sa ii trimita un buchet de flori doamnei Anca Hanu, care a luat un premiu UNITER pentru cea mai buna actrita, sa isi cumpere un abonament la TIFF, sa ne intrebe in timpul anului ce mai facem, cum putem sa ne ajutam.

TIFF inseamna in acest an peste 220 de filme din peste 60 de tari, multe dintre ele premiate la festivaluri importante precum cele de la Cannes, Berlin, Locarno, Venetia sau Karlovy Vary . Mai inseamna peste 850 de invitati din tara si din strainatate, inseamna workshopuri, concerte, expozitii si premiere, dar mai ales inseamna cea mai mare concentrare de oameni de film din Europa in aceasta perioada. Bent Hamer, cel mai renumit regizor norvegian, Isaach de Bankole, unul dintre actorii favoriti ai lui Jim Jarmusch, cu roluri in filme de Lars von Trier si Claire Denis, dar si celebra Nastassja Kinski, on... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro