TIFF 2015 a pornit in pasi de tango si nechezat de cai (VIDEO)

TIFF 2015 a pornit in pasi de tango si nechezat de cai (VIDEO)

"O veste foarte buna pentru noi: este primul an cand deschiderea TIFF este legata de un numar record de spectatori si de un numar de bilete vandute in avans. Tudor Giurgiu nu a ratat ocazia de a face cunoscuta publicului si o intamplare prin care a trecut inainte de inceperea festivalului: "Atunci cand apare un eveniment important in oras apar si tot felul de domni care incep sa se agite, sa fie si ei in inima festivalului.

acum 65 luni (31 May 2015)

Piata Unirii din Cluj Napoca a inceput sa se umple odata cu apusul soarelui, care lasa umbra lui Matei Corvin peste ecranul ridicat de organizatori pentru proiectia filmului "Wild Tales". Mai inainte de aceasta insa, pe scena a urcat Tudor Giurgiu, directorul festivalului, care a fost si amfitrionul serii.

"O veste foarte buna pentru noi: este primul an cand deschiderea TIFF este legata de un numar record de spectatori si de un numar de bilete vandute in avans. E un fel de procent de 108%, s-au cumparat mai multe bilete online. TIFF e un eveniment de public, el a ajuns aici datorita clujenilor care au fost aici de la prima editie", a declarat Giurgiu.

"Redeschidem Depozitul de Filme, incepand de miercuri, iar pentru curiosi, luni seara e un eveniment nou, se numeste Cine Piscina, la Hotel Belvedere veti afla cum e sa vezi un film in piscina", a mai precizat directorul TIFF.

De asemenea, a fost prezentat proiectul EducaTIFF, ajuns la cea de-a saptea editie, care promoveaza importanta educatiei cinematografice si necesitatea introducerii ei in scolile din Romania.

Tudor Giurgiu nu a ratat ocazia de a face cunoscuta publicului si o intamplare prin care a trecut inainte de inceperea festivalului:

"Atunci cand apare un eveniment important in oras apar si tot felul de domni care incep sa se agite, sa fie si ei in inima festivalului. Mi s-a intamplat chiar ieri, un domn politician foarte tanar, n-am sa-i dau numele, care dadea din coate si era foarte disperat ca voia si el invitatii oriunde, voia sa se vada, sa apara... Lui si celorlalti ca el le recomand sa isi ia abonament la Opera, sa ii trimita un buchet de flori doamnei Anca Hanu, care a luat un premiu UNITER pentru cea mai buna actrita, sa isi cumpere un abonament la TIFF, sa ne intrebe in timpul anului ce mai facem, cum putem sa ne ajutam.

Pe scena a urcat si Mihai Chirilov (... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro