Ti-ai pierdut cardul de sanatate? Ce trebuie sa faci pentru a obtine un duplicat

Ti-ai pierdut cardul de sanatate? Ce trebuie sa faci pentru a obtine un duplicat

Cererea se va depune la casa judeteana in evidenta careia se afla, impreuna cu urmatoarele documente: * copia actului de identitate, dovada platii contravalorii duplicatului cardului si distribuirii acestuia (in situatii de pierdere, furt sau deteriorare) * copia actului de identitate sau alte acte doveditoare privind modificarea datelor personale, cardul de sanatate emis initial, dovada platii contravalorii duplicatului cardului si distribuirii acestuia (pentru modificarea datelor personale) * copia actului de identitate, dovada platii contravalorii duplicatului cardului si a distribuirii acestuia (pentru alte situatii justificate) * copia actului de identitate, cardul de sanatate (in caz de defectiuni tehnice, erori in informatiile inscrise sau imposibilitatea de a fi folosit din motive tehnice de functionare).

acum 65 luni (24 Aug 2017)

Utilizarea cardului national de sanatate este obligatorie inca de la inceputul anului 2015, pentru toti cei care se prezinta la medicul de familie, policlinicile si spitalele de stat.

Potrivit reprezentantilor Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, asiguratul poate solicita, in cel mult 15 zile calendaristice de la momentul pierderii, furtului, deteriorarii sau modificarii datelor de identificare, unui card-duplicat in baza unei cereri si a unei declaratii pe propria raspundere. Cererea se va depune la casa judeteana in evidenta careia se afla, impreuna cu urmatoarele documente:

* copia actului de identitate, dovada platii contravalorii duplicatului cardului si distribuirii acestuia (in situatii de pierdere, furt sau deteriorare)

* copia actului de identitate sau alte acte doveditoare privind modificarea datelor personale, cardul de sanatate emis initial, dovada platii contravalorii duplicatului cardului si distribuirii acestuia (pentru modificarea datelor personale)

* copia actului de identitate, dovada platii contravalorii duplicatului cardului si a distribuirii acestuia (pentru alte situatii justificate)

* copia actului de identitate, cardul de sanatate (in caz de defectiuni tehnice, erori in informatiile inscrise sau imposibilitatea de a fi folosit din motive tehnice de functionare).

Noul card va ajunge la proprietar in cel mult 30 de zile, interval in care persoana in cauza dovedeste calitatea de asigurat cu adeverinta de inlocuire a cardului de sanatate, pe care o primeste la momentul depunerii cererii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro