Theodor Paleologu: PNL isi va aduce aminte cu nostalgie scorul de la locale, pentru ca acum va fi si mai rau. Partidele sunt o imensa structura de prostie

Theodor Paleologu: PNL isi va aduce aminte cu nostalgie scorul de la locale, pentru ca acum va fi si mai rau. Partidele sunt o imensa structura de prostie

Ramaneti pe adevarul.ro pentru principalele declaratii: De ce v-ar vota bucurestenii? Bucurestenii de stanga ar avea de ce sa ma voteze pentru ca m-am luptat pentru patrimoniu. O parte din temele dvs de campanie sunt legate de programul USR. Dar niciun partid nu se intreaba care sunt obiectivele educatiei: acela de a forma elevi si studenti in forme de autonomie morala, intelectuala. PNL isi va aduce aminte cu nostalgie scorul de la locale, pentru ca cel de la parlamentare va fi si mai rau.

acum 89 luni (7 Dec 2016)

Ramaneti pe adevarul.ro pentru principalele declaratii:

De ce v-ar vota bucurestenii?

Bucurestenii de stanga ar avea de ce sa ma voteze pentru ca m-am luptat pentru patrimoniu. In patru ani am avut peste 1.500 de cursanti. Din ianuarie, abia astept sa ma reapuc de cursurile la Casa Paleologu, de centenarul tatalui meu pentru 2019.

O parte din temele dvs de campanie sunt legate de programul USR.

Da, cele legate de patrimoniu. Sunt oameni de stanga care spun ca liberalismul insusi genereaza coruptie, o teza care mi se pare total falsa. Eu i-am sustinut pe cei din USR la alegerile locale, am si fost dat afara din PNL, dar nu regret o secunda. Nicusor Dan are idei bune pentru politica orasului, sunt ceva mai sceptic pentru ce propune USR in programul de guvernare. Dar la SIbiu, la Timisoara, recomand sustinatorilor mei sa voteze USR. Spre exemplu, la Constanta sau la Cluj.

De unde starngeti voturile?

Sunt foarte multi intelectuali interesati de soarta educatiei si care inteleg ce spun. Dar niciun partid nu se intreaba care sunt obiectivele educatiei: acela de a forma elevi si studenti in forme de autonomie morala, intelectuala. Am si un electorat mai varstinic, pensionari care nu sunt atrasi de sirenel PSD-ului. Unii mi-au spus ca ma voteaza pe mine si pe Danaila, altii pe mine si pe Vlad Alexandrescu la Senat, pe mine si pe Traian Basescu. N-am prea intalnit oameni care sa voteze cu mine si cu Ecaterina Andronescu la Senat.

E un imens avantaj sa fii candidat liber. Scapi de prostia de partid. Partidele sunt o imensa structura de prostie colectiva. Nu ma mai bate nimeni la cap cu tampenii, cu actiuni de partid care sunt stupide si contraproductive. Am nevoie de o cura de dezintoxicare. Am vazut foarte multi oameni care s-au tampit cand au intrat in malaxorul politicii de partid.

De cine... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro