Theodor Antoniu Andreescu, selectat in Orchestra Uniunii Europene, este invitat de la ora 14.00, la Adevarul Live

Theodor Antoniu Andreescu, selectat in Orchestra Uniunii Europene, este invitat de la ora 14.00, la Adevarul Live

De la ora 14.00, Theodor Andreescu se va afla in studioul Adevarul Live, alaturi de moderatorul Florin Ghioca. Michael Carol Mai Antal si Iulian Popovici sunt chiar sefii partidei de viola a acestei orchestre, astfel existand un schimb de experiente, informatii si formandu-se o coeziune intre ,,produsele" uneia dintre cele mai bune orchestre de tineret din lume si o orchestra profesionista de prestigiu din Romania."I quattro alti" lanseaza, astfel, o idee de proiect care poate fi folosita si in alte tari, de catre alti membri EUYO, care ar dori un schimb de experienta cu muzicieni profesionisti", spun Theodor Andreescu si Sorin Spasinovici. A participat la numeroase cursuri de maiestrie cu muzicieni precum Martin Merker, Bogdan Banu (amandoi membrii ai Cameratei Bern), Georg Hamann (Universitatea de Muzica din Viena), Razvan Popovici (Festivalul SoNoRo), Helmut Nicolai (Cvartetul Rosamunde), Emilian Dascal (Orchestra simfonica din St. Gallen), Gilad Karni (Orchestra Tonhalle din Zurich), Miguel da Silva (Universitatea de Muzica din Geneva). Intre 2013 si 2016, el a fost membru al Orchestrei Operei Nationale Bucuresti, dar si al Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene, acolo unde a avut pozitia de co-lider al partidei de viola.

acum 48 luni (3 Mar 2017)

De la ora 14.00, Theodor Andreescu se va afla in studioul Adevarul Live, alaturi de moderatorul Florin Ghioca.

Concertul de pe 8 martie de la sediul ICR "I quattro alti" propune stiluri muzicale diverse, de la clasic la modern sau rock, adaptate pentru instrumentul viola. Repertoriul ales este dedicat publicului larg si cuprinde selectiuni compuse de Astor Pantaleon Piazzolla, Georg Friedrich Handel, Antonin Dvorak, The Beatles, Grigoras Dinicu, Consuelo Velazquez, Coldplay, Johann Strauss.

Tinerii violisti sunt totodata membri ai asociatiei "Rute Muzicale", iar cu ocazia lui 8 martie vor anunta, in premiera, un proiect international inedit: "EUYO meets the Professionals: Viola Edition!/ EUYO intampina profesionistii: editie de viola".

"Ideea proiectului a pornit de la intalnirea muzicala a doi membri ai Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene - Theodor Andreescu, membru curent din anul 2015 si Sorin Spasinovici, membru intre anii 2013 si 2016 - cu doi membri ai unei orchestre profesioniste, respectiv ai Orchestei Nationale Radio. Michael Carol Mai Antal si Iulian Popovici sunt chiar sefii partidei de viola a acestei orchestre, astfel existand un schimb de experiente, informatii si formandu-se o coeziune intre ,,produsele" uneia dintre cele mai bune orchestre de tineret din lume si o orchestra profesionista de prestigiu din Romania."I quattro alti" lanseaza, astfel, o idee de proiect care poate fi folosita si in alte tari, de catre alti membri EUYO, care ar dori un schimb de experienta cu muzicieni profesionisti", spun Theodor Andreescu si Sorin Spasinovici.

Este, asadar, un proiect desfasurat in parteneriat cu EUYO si cu Institutul Cultural Roman, un proiect itinerant, care propune concerte in tara si in strainatate. EUYO este un proiect muzical european, care reuneste cei mai talentati muzicieni din toate tarile membre ale Uniunii Europene, sub bagheta unor dirijor... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro