"The Romanians are coming": protestele, ridiculizate

Editia de duminica a ziarului The Guardian trece in revista pozitiile autoritatilor de la Bucuresti dupa difuzarea documentarului care prezenta viata unor romani care au lasat greul de acasa pentru un trai ceva mai bun. "Va rugam sa va ganditi care ar fi reactia dumneavoastra daca TVR, postul public de televiziune din Romania, ar lansa o campanie de denigrare indreptata impotriva cetatenilor britanici din tara noastra, generalizand cazurile de alcoolism si pedofilie ale unor cetateni britanici (cazuri pe care suntem siguri ca le cunoasteti) si transformandu-le in imaginea generala a cetatenilor britanici din Romania.

acum 64 luni (8 Mar 2015)

Editia de duminica a ziarului The Guardian trece in revista pozitiile autoritatilor de la Bucuresti dupa difuzarea documentarului care prezenta viata unor romani care au lasat greul de acasa pentru un trai ceva mai bun.

Reactiile de protest ale autoritatilor romane cu privire la documentarul "The Romanians are coming", difuzat de postul britanic de televiziune Channel 4, au starnit ecouri in toata presa din Marea Britanie. The Observer, care este editia de duminica a cotidianului The Guardian, a amintit de pozitia ambasadorului Romaniei la Londra si a trei parlamentari romani. In primul caz, Ion Jinga le scria producatorilor serialului ca este "surprins si extrem de dezamagit" fata de modul in care romanii din Marea Britanie sunt prezentati in documentarul Channel 4, apreciind ca prezentarea doar a aspectelor negative este incorecta si discriminatorie.

Cei trei parlamentari, pe de alta parte, au trimis o scrisoare Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti in care acuzau postul de televiziune ca incita la ura si discriminare, adauga The Observer. "Va rugam sa va ganditi care ar fi reactia dumneavoastra daca TVR, postul public de televiziune din Romania, ar lansa o campanie de denigrare indreptata impotriva cetatenilor britanici din tara noastra, generalizand cazurile de alcoolism si pedofilie ale unor cetateni britanici (cazuri pe care suntem siguri ca le cunoasteti) si transformandu-le in imaginea generala a cetatenilor britanici din Romania. "Exprim solidaritate cu romanii care vor protesta in tacere fata de abordarea tendentioasa a Channel 4 fata de cetatenii nostri", a transmis Ponta, pe Twitter, in mesajul care ii era adresat si premierului Marii Britanii, David Cameron.

In apararea sa, Channel 4 a afirmat ca serialul care s-a incheiat martea trecuta, dupa patru episoade, a explorat vietile romanilor care incearca sa-si faca o noua viata in Marea Britanie si a cautat adevarul din spatele titlurilor de presa privind imigratia. "Acest serial... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro