The Independent: A fost Rusia tinta unei campanii de "stiri false" din partea NATO, cu ocazia exercitiilor militare Zapad-2017?

The Independent: A fost Rusia tinta unei campanii de

In realitate, odata cu incheierea acestor exercitii saptamana aceasta, expertii NATO au estimat ca intre 10 si 17 mii de militari au luat parte la aceste misiuni, si nu doar ca nicio tara nu a fost invadata, dar tot ceea ce a ajuns in presa occidentala legat de aceste exercitii au fost o serie de fotografii cu Putin urmarind desfasurarea lor si informatia ca trei persoane au fost ranite cand un elicopter a tras din greseala asupra spectatorilor.

acum 62 luni (24 Sep 2017)

Comunicatele de presa si declaratiile venite din partea oficialilor militari impreuna cu stirile ce au circulat in presa occidentala au portretizat exercitiile militare ale Rusiei Zapad-2017 ca pe o amenintare fara precedent. Caracterizate drept cele mai "masive", "vaste" exercitii militare ale Rusiei de la incheierea Razboiului Rece, au existat chiar articole ce au avertizat cu privire la posibilitatea "inceputului celui de-Al Treilea Razboi Mondial". In acest peisaj alarmist, scrie jurnalista britanica Mary Dejevsky intr-un editorial pentru cotidianul The Independent, "doua asumptii au iesit in evidenta: in primul rand ca afirmatiile Rusiei cum ca doar 12,000 de militari ar lua parte la aceste exercitii ar fi fost un subterfugiu, in realitate, numarul real al militarilor ar fi fost de aproape 100,000; si in al doilea rand, ca un astfel de exercitiu ar reprezenta o acoperire pentru intentiile reale ale Rusiei de a acapara teritorii noi in Ucraina, sau chiar in Statele Baltice". In realitate, odata cu incheierea acestor exercitii saptamana aceasta, expertii NATO au estimat ca intre 10 si 17 mii de militari au luat parte la aceste misiuni, si nu doar ca nicio tara nu a fost invadata, dar tot ceea ce a ajuns in presa occidentala legat de aceste exercitii au fost o serie de fotografii cu Putin urmarind desfasurarea lor si informatia ca trei persoane au fost ranite cand un elicopter a tras din greseala asupra spectatorilor. "Rusia afirma acum, nu fara nicio justificare, ca informatiile pe care le-au oferit au fost corecte si ca granitele internationale au fost respectate. In aceasta situatie, intrebarea principala devine cum anume a fost posibil ca aceste exercitii de rutina "sa fie amplificate artificial pana in punctul in care a fost adus in discutie chiar si un nou razboi mondial?". Si in special in cazul armatei si a problemelor de securitate, informatiile din media vin de undeva, de unde este posibil sa primeasca si o anumita directie in interpretarea lor". "Una di... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro