Tezaurele fabuloase din Sarmizegetusa Regia. Peste 55 de kilograme de aur in monede antice si 11 spirale din aur masiv sunt cautate prin Interpol

Tezaurele fabuloase din Sarmizegetusa Regia. Peste 55 de kilograme de aur in monede antice si 11 spirale din aur masiv sunt cautate prin Interpol

Peste 55 de kilograme de aur, in monede si bijuterii antice, sunt cautate prin INTERPOL, potrivit celui mai recent comunicat al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia. Florin Delinescu, Ioan Varga, Viorel Harsan si Gheorghe Gataiantu, isi vor afla sentinta finala la Curtea de Apel Alba, dupa ce in iunie anul trecut au fost condamnati anul trecut de Tribunalul Hunedoara, pentru spalare de bani si trafic de obiecte de patrimoniu, la pedepse intre un an si sase luni si trei ani de inchisoare.

acum 90 luni (11 Mar 2016)

Peste 55 de kilograme de aur, in monede si bijuterii antice, sunt cautate prin INTERPOL, potrivit celui mai recent comunicat al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia. tezaure de denari romani (imitatii dacice) etc", informa, recent, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia.

Trei grupari asteapta sentintele

In prezent, trei presupuse grupari de braconieri si traficanti de tezaure antice, sustrase din Muntii Orastiei, asteapta sentinte la Curtea de Apel Alba Iulia, dupa ce au fost condamnati de instantele hunedorene.

Florin Delinescu, Ioan Varga, Viorel Harsan si Gheorghe Gataiantu, isi vor afla sentinta finala la Curtea de Apel Alba, dupa ce in iunie anul trecut au fost condamnati anul trecut de Tribunalul Hunedoara, pentru spalare de bani si trafic de obiecte de patrimoniu, la pedepse intre un an si sase luni si trei ani de inchisoare.

Liviu Darius Baci, Mircea Mihaila, Florin Zvinca si Romica Handorean, condamnati anul trecut la inchisoare si la plata unor despagubiri de aproape patru milioane de euro, pentru traficarea unor tezaure dacice furate din cetatile Muntilor Orastiei, sunt judecati, de asemenea, la Alba. In august anul trecut, magistratii Tribunalului Hunedoara i-au condamnat pe Liviu Darius Baci si Mircea Mihaila la cate sapte ani si patru luni de inchisoare, in dosarul de spalare de bani. Florin Sebastian Zvinca a primit o pedeapsa de patru ani de inchisoare, iar Romica Hindorean a primit o condamnare de sase ani si patru luni.

Tot Curtea de Apel Alba va pronunta sentinta in dosarul in care au fost trimisi in fata instantei Ilic Ljubisa (cetatean sarb), Radu Horia Camil, Daniel Jurca, Calin Corhan, Ioan Bodea, Ilie Luncan, Viorica Luncan, Daniel Moc, Ovidiu Olah si Remus Popa, fiind inculpati pentru ca in urma actiunilor ilegale de braconaj intreprinse in siturile arheologice din Muntii Orastiei, in perioada 1998 - 2007, ar fi pro... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro