Testul cu lingura iti arata cat de obosit esti. Cum se face

Testul cu lingura iti arata cat de obosit esti. Cum se face

Inainte de a cere ajutorul medicilor somnologi incearca ceaiul de musetel si exercitiile de yoga si, bineinteles, un test care iti arata cat de grava este situatia. Potrivit profesorului Kleitman, daca ai adormit in 5 minute de cand ai inchis ochii inseamna ca privarea de somn este severa, daca trec 10 minute inseamna ca ai probleme in a prinde o noapte buna de somn, iar daca trec 15 minute sau mai multe, totul e in regula.

acum 48 luni (5 Nov 2016)

Lipsa de somn poate deveni o problema serioasa de sanatate. Mai putin de 5 ore de somn peste noapte creste riscul de a face diabet zaharat.

Dar, cat de privat de somn esti, de fapt? Inainte de a cere ajutorul medicilor somnologi incearca ceaiul de musetel si exercitiile de yoga si, bineinteles, un test care iti arata cat de grava este situatia.

Tot ce ai nevoie pentru a face testul este o lingura de metal si o tava din acelasi material, potrivit mirror.co.uk. Dr. Michael Mosley recomanda acest test dezvoltat de un cercetator pe nume Nathaniel Kleitman, de la Universitatea din Chicago. Mosley recomanda ca persoana sa stea in pat dupa-amiaza tarziu - de mentionat ca este un test de facut in timpul zilei - cu o lingura in mana tinuta deasupra tavii de metal pusa pe podea, langa pat si cu ochii inchisi. "Intrebarea este daca te ia somnul si daca da, cat de curand dupa ce te-ai pus in pat?", a explicat specialistul.

Inca ceva: inainte de inceperea "operatiunii" ar trebui notata ora indicata de ceas. Potrivit profesorului Kleitman, daca ai adormit in 5 minute de cand ai inchis ochii inseamna ca privarea de somn este severa, daca trec 10 minute inseamna ca ai probleme in a prinde o noapte buna de somn, iar daca trec 15 minute sau mai multe, totul e in regula.

Odata ce ai aflat cat de obosit esti, pot stabili si un plan de odihna. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro