Test online de daltonism

Test online de daltonism

Test online de daltonism: de ce este necesar Aproximativ 90% din informatiile pe baza carora omul modern comunica si percepe lumea se datoreaza simtului vizual. Test online de daltonism Inainte de a ajunge la un medic specialist, un test online de daltonism poate fi de ajutor.

acum 65 luni (16 Mar 2015)

Test online de daltonism: de ce este necesar

Aproximativ 90% din informatiile pe baza carora omul modern comunica si percepe lumea se datoreaza simtului vizual. De aceea, pierderile de informatie in cazul perceptiei culorilor diminueaza calitatea vietii, degradeaza siguranta prelucrarii informatiilor si prin aceasta influenteaza in mod negativ timpul de reactie a recunosterii, noteaza daltonism-ro.com.

Astfel, daca o persoana cu vedere cromatica normala poate distinge intre mai multe milioane de nuante, una suferind de daltonism face diferenta doar intre cateva mii, eventual cateva sute. Daltonistii pot sa nu observe ca partenerul de vorbire se inroseste sau devine palid si pierd in felul acesta informatii metacomunicative importante, insa poate cel mai mare impediment al incapacitatii de a deosebi culorile este dificultatea in a primi avizul medicului oftalmolog necesar obtinerii carnetului de sofer.

Cum apare daltonismul

Daltonismul este o anomalie ereditara care provine dintr-o anormalitate a cromozomului X. Exista si tulburari discromatopsice contractate, dar acestea apar, de regula, pe fondul vreunei nocivitati (alcoolism, intoxicari, boli). Test online de daltonism: cum se pune diagnosticul

Metodele traditionale de analiza a vederii cromatice cuprind diferite teste cu figuri pseudoizocromatice - "figuri cu buline"- (Ishihara, Dvorin, Velhagen, Rabkin etc.). De atunci acesta au devenit principalele teste pentru depistarea anomaliilor de perceptie a culorii.

Iata cateva exemple de figuri Ishihara in testele de daltonsim!

Foto sus:

Cei cu vedere normala ar trebui sa vada numarul 29.

Foto sus:

Cei cu vedere normala si daltonistii n-ar trebui sa poata vedea nici un numar.

Foto sus:

Cei cu vedere normala vor trasa linia portocalie intre cei doi X.

Majorit... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro