TEST Gandesti mai mult ca un barbat sau ca o femeie?

TEST Gandesti mai mult ca un barbat sau ca o femeie?

Plecand de la aceasta idee, psihologii contactati de bbc.com au elaborat un test cu ajutorul caruia putem descoperi daca gandim ca o femeie sau ca un barbat: Totusi, adevarata intrebare este: aceste tendinte rezulta natural, genul nostru biologic fiind cel care ne decide interesele si personalitatea, sau sunt dobandite, societatea si educatia avand o influenta majora in diferitele comportamente ale femeilor si barbatilor?

acum 86 luni (30 Sep 2014)

Desigur, cu totii avem abilitati si interese diferite, dar unele sunt considerate specific barbatesti, pe cand altele sunt tipic feminine. Potrivit mitologiei populare, barbatii tind sa fie atrasi de masinarii si detalii obscure, stau in baruri, discuta despre masini si stau ore intregi in fata televizorului. Femeile, pe de alta parte sunt empatice si inteleg mai bine decat barbatii nevoile sau sentimentele altei persoane. Plecand de la aceasta idee, psihologii contactati de bbc.com au elaborat un test cu ajutorul caruia putem descoperi daca gandim ca o femeie sau ca un barbat: Totusi, adevarata intrebare este: aceste tendinte rezulta natural, genul nostru biologic fiind cel care ne decide interesele si personalitatea, sau sunt dobandite, societatea si educatia avand o influenta majora in diferitele comportamente ale femeilor si barbatilor? Empaticii, pe de alta parte, sunt cei cu abilitati de comunicare, cei care inteleg mai bine emotiile si care se pot transpune in locul altei persoane. Desi exista exceptii, majoritatea barbatilor au dovedit, in timpul studiilor, ca sunt intr-o mai mare masura sistematizatori decat empatici, pe cand femeile sunt in cea mai mare parte empatice. Cu toate acestea, expertul afirma ca hormonii la care sunt expusi bebelusii in pantec sunt la fel de importanti in formarea creierului. De exemplu, daca in timpul sarcinii, bebelusul este expus la niveluri ridicate de testosteron, emisfera care ii va influenta comportamentul va fi dreapta, atribuita caracteristicilor masculine.

O cale indirecta prin care poti determina daca ai fost expus la o cantitate mare de testosteron atunci cand te aflai in pantec este sa-ti privesti degetele. Conform studiilor, cu cat degetul inelar este mai mare fata de degetul aratator, cu atat partea masculina a creierului este mai puternica. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro