Test Drive. Opel Mokka X 1.6 CDTi 4x4 1.650 km, cu un consum de 6.2 l/100 km

In ciuda dimensiunilor si a inrudirii indirecte cu Opel Corsa, Mokka X nu este doar un aventurier urban, ci si o masinuta de cursa lunga care, cu unele constrangeri de spatiu, poate satisface capriciile de vacanta ale unei familii cu un copil. Prin urmare, am privit cu entuziasm provocarea de a petrece doua saptamani la bordul SUV-ului sub-compact cu tractiune integrala, chiar daca eram constient ca portbagajul de 356 litri va fi o piatra de hotar dificil de trecut pentru doi adulti si un copil dornic de distractie si relaxare pe o plaja din Halkidiki. Cum bulgarii au reusit aproape sa termine autostrada dintre Sofia si granita cu Grecia, cu viaducte si tuneluri spectaculoase, iar pe anumite zone diferentele de nivel sunt foarte mari, solicitand suplimentar motorul, dupa Sofia spre Ruse mai e o portiune veche de autostrada si, in rest, soseaua a fost destul de libera, cand am ajuns in Bucuresti, consumul mediu a fost de 6.2 l/100 km.

acum 31 luni (29 Oct 2017)

In ciuda dimensiunilor si a inrudirii indirecte cu Opel Corsa, Mokka X nu este doar un aventurier urban, ci si o masinuta de cursa lunga care, cu unele constrangeri de spatiu, poate satisface capriciile de vacanta ale unei familii cu un copil. A demonstrat-o la capatul unui drum de 1.650 km, bogat in abuzuri de acceleratie, parcurs cu un consum mediu de 6.2 l/100 km. Si, cum ofensiva SUV manifestata prin lansarea Crossland X si Grandland X pregateste terenul pentru migrarea totala pe platforme frantuzesti, viitorul best-seller-ului Mokka, care de la inceputul lui 2013 si pana in prezent s-a vandut in peste 600.000 de exemplare, pare destul de incert.

Prin urmare, am privit cu entuziasm provocarea de a petrece doua saptamani la bordul SUV-ului sub-compact cu tractiune integrala, chiar daca eram constient ca portbagajul de 356 litri va fi o piatra de hotar dificil de trecut pentru doi adulti si un copil dornic de distractie si relaxare pe o plaja din Halkidiki. Au incaput si trotineta, si salteaua gonflabila, si placa de inot, si doua plase cu jucarii pentru nisip, si o geanta frigorifica, si trei trollere. Abia dupa ce a incaput totul si ne-am asezat cu totii confortabil, am rasuflat usurat si am inteles de ce atat de multi clienti apreciaza SUV-uletele. De asemenea, pozitia inalta la volan nu confera doar o mai buna vizibilitate, ci si mai mult spatiu pentru picioare in spate sau, in cazul de fata, mai mult loc pentru a inghesui jucariile pentru plaja sub scaune.

5.8 l/100 km la sosea, cu o medie de 86.5 km/h

Din Bucuresti pana la intrarea in zona Halkidiki sunt circa 650 km (650 km prin Makaza si 656 km prin Sofia - Kulata, conform Google Maps.

La destinatie, Mokka X indica 671 km parcursi in 7h 56 min., cu o viteza medie de 86.5 km/h si un consum mediu de 5.8 l/100 km/h. Si, probabil, consumul ar fi fost mai bun, daca pe cei 180 km de la Komotini pana in Halkidiki acceleratia n-ar fi stat aproape de podea. Mi-au aratat-o si... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro