Test de Ziua Pamantului: Google sarbatoreste cu un logo special

Test de Ziua Pamantului: Google sarbatoreste cu un logo special

Emisiile de gaze cu efect de sera cresc atat de mult, incat o singura generatie va distruge sansa de a reduce incalzirea globala la doar 2 grade Celsius, au avertizat specialistii la finalul saptamanii trecute. In 2014, emisiile de dioxid de carbon vor ajunge la 40 de miliarde de tone. Potrivit studiilor de pana acum, cercetatorii spun ca pentru a se mentine cota de incalzire globala trebuie consumate 1.200 de miliarde de tone de dioxid de carbon.

acum 95 luni (22 Apr 2015)

Ziua Pamantului este organizata in fiecare an de 22 aprilie pentru a trimite un semnal privind incalzirea globala si schimbarile climatice. Milioane de oameni vor vorbi astazi despre problemele Planetei si cum pot fi ele rezolvate.

Google nu a ratat momentul si a realizat un Doodle special pe pagina principala, care trimite catre un test de ziua pamantului. Testul de ziua pamantului va hotari care este animalul care ni se potriveste cel mai mult sau cu care se potriveste personalitatea noastra.

La finalul a opt intrebari, vi se va spune ce animal sunteti, in functie de alegerile voastre de lifestyle.

"La multi ani de ziua pamantului! Am invatat multe despre animale si restul fiintelor d epe Terra in timp ce faceam acest quiz si speram ca si voi sa o faceti", au spus cei de la Doodle. El a fost inspirat sa propuna aceasta zi dupa dezastrul petrloier de la Santa Barbara, California din 1969.

Ziua a fost sarbatorita prima oara pe 22 aprilie 1970 si e privita ca un moment de nastere a miscarii ecologice moderne.

Dupa prima zi a pamantului, din 1970, a fost fondata Agentia de Protectie a Mediului din Statele Unite, iar mai multe legi privind protectia apelor si speciilor protejate au fost adoptate. Test de ziua Pamantului: Cat de mult ne afecteaza incalzirea globala?

Cercetatorii de la Administratia Nationala a Oceanulor si Atmosfere din Statele Unite au raportat ca 2014 a fost cel mai cald an din ultimii 135.

Marile au un nivel din ce in ce mai crescut, din cauza topirii ghetii din Groenlanda, Antarctica si Alaska.

Nivelul dioxidului de carbon din aer e cu o treime mai mare decat la inceputul Revolutiei Industriale din 1750 si cel mai mare din ultimii 800.000 de ani. Cu cat e mai mult dioxid de carbon in aer, oceanele devin acide si organismele din ele mor.

Emisiile de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro