Test de cultura generala despre daci. Ce ritual funerar aveau?

Test de cultura generala despre daci. Ce ritual funerar aveau?

a) incinerarea b) inhumare c) aruncarea cadavrelor in apa Raspunsuri corecte: 1 - b, 2 - a, 3 - b, 4 - b, 5 - b, 6 - c, 7 - a, 8 - b, 9 - a, 10 - a.

acum 33 luni (16 Feb 2018)

b) 44 i.Hr. c) 44 d.Hr. a) Zamolxis b) Dromichete c) Zeus 3. Cum se numea cetatea fortificata pe teritoriul careia se afla azi localitatea Zeicani, loc al unor lupte dintre daci si romani? a) Sarmisegetusa b) Tapae c) Histria 4. Intre ce ani a avut loc primul razboi dintre dacii condusi de regele Decebal si romanii de imparatul Traian? a) 88-90 b) 101-102 c) 105-106 5. a) 78 b) 85 c) 100 6. Pe cine a sustinut Burebista in timpul unuia dintre razboaiele civile de la Roma? a) Cezar b) Caius Crassus c) Pompei 7. Cine a fost mare preot al Daciei in timpul lui Burebista? a) Deceneu b) Iordanes c) Comosicus 8. a) secolul II b) secolul III c) secolul IV 9. a) Burebista b) Decebal c) Deceneu 10. a) incinerarea b) inhumare c) aruncarea cadavrelor in apa Raspunsuri corecte: 1 - b, 2 - a, 3 - b, 4 - b, 5 - b, 6 - c, 7 - a, 8 - b, 9 - a, 10 - a. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro