Test de creativitate SRI. Cat de greu este sa treci de probele de angajare ca "spion"

Test de creativitate SRI. Cat de greu este sa treci de probele de angajare ca

In general, aspirantii la o cariera in Serviciul Roman de Informatii sunt indrumati sa urmeze cursurile de licenta si de master organizate de Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul". Calitati de "spion" la SRI Cei care vor sa verifice daca au aptitudini pentru a deveni ofiteri de informatii trebuie sa stie ca pe site-ul Serviciului Roman de Informatii exista o sectiune cu doua teste.

acum 92 luni (21 Jan 2015)

In general, aspirantii la o cariera in Serviciul Roman de Informatii sunt indrumati sa urmeze cursurile de licenta si de master organizate de Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul".

Atat unii dintre candidati, cat si altii vor trece insa prin testari riguroase, care le vor verifica nu numai nivelul de cunostinte, dar si aptitudinile necesare unui ofiter de informatii.

Testele de angajare la SRI la care sunt supusi candidatii sunt diverse, mergand de la cunoasterea unei limbi straine, probe sportive si medicale, pana la testari psihologice complexe. Test de creativitate SRI: ce implica

Una dintre cele mai dificile probe, care cerne foarte multi candidati, consta in testele de creativitate. Acestea vizeaza transpunerea candidatilor in scenarii contextuale diverse, posibil a fi intalnite in viata cotidiana, care au scopul de a descoperi ce abilitati de relationare au viitorii SRI-isti si daca se pot adapta situational-emotional.

Calitati de "spion" la SRI

Cei care vor sa verifice daca au aptitudini pentru a deveni ofiteri de informatii trebuie sa stie ca pe site-ul Serviciului Roman de Informatii exista o sectiune cu doua teste. Acestea sunt doar simple instrumente de evaluare generala care va pot ajuta sa identificati anumite aptitudini de care SRI are nevoie.

Test de angajare la SRI: exemple

Iata cateva din intrebarile care apar in primul test de angajare la SRI, la care trebuie sa bifati una sau mai multe variante:

In ce domenii detineti experienta profesionala?

- accepta efectuarea de verificari asupra activitatii si comportamentului lor, precum si verificarile de securitate.

Nu se pot inscrie la concursul de admitere SRI:

- tinerii care fac parte din organizatii aflate in afara legii.

- adeptii unor culte sau organizatii religioase ale caror precep... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro