Tesla, planuri spectaculoase de expansiune

Iar acestea sunt grandioase: intr-un post pe site-ul Tesla, numit pompos "Master Plan, Part Deux", acesta a prezentat o imagine idilica a unei companii imense, ce va include o paleta completa de servicii si produse, de la linia extinsa de autovehicule electrice si autonome,pana la panouri solare, capabile sa stocheze energia solara in baterii sau alimentand reteaua de curent.

acum 47 luni (26 Jul 2016)

Desi vina nu era a companiei, pentru ca sistemele de rulare autonoma sunt, inca, doar sisteme de asistenta, brusc, Tesla a devenit, din fruntas al clasei, elev corigent, scrie revista Autoexpert. Dar Elon Musk, in loc sa bata moneda pe siguranta oferita de sistemul Autopilot, muta atentia spre planurile Tesla de viitor. Iar acestea sunt grandioase: intr-un post pe site-ul Tesla, numit pompos "Master Plan, Part Deux", acesta a prezentat o imagine idilica a unei companii imense, ce va include o paleta completa de servicii si produse, de la linia extinsa de autovehicule electrice si autonome,pana la panouri solare, capabile sa stocheze energia solara in baterii sau alimentand reteaua de curent.

Pentru ca planul sa dea roade, americanul vrea sa reuneasca Tesla si principalul producator de panouri solare din SUA, SolarCity, sub o singura umbrela, noteaza publicatia de specialitate. Elon Musk va prelua, astfel, complet controlul SolarCity, la care este asociat, impreuna cu doi veri de-ai sai, pentru suma de 2,8 miliarde de dolari, creand un ecosistem electric care sa produca energie solara si s-o consume, sustinandu-se exclusiv din aceasta. Printre viitoarele variante de caroserie, Tesla planuieste lansarea lui Model Y, un SUV compact, bazat pe Model 3. Tesla Model 3 va fi cel mai economic si ieftin model produs de americani, pretul sau fiind de 35.000 USD.

Un alt capitol din agenda lui Musk este viitorul sistem de rulare autonoma "Tesla Robot". Acesta se va baza pe actualul Autopilot si va oferi "o siguranta de zece ori mai mare decat cea oferita de soferi".

Flota Tesla va permite proprietarilor sa-si inchirieze masinile atunci cand nu le folosesc, castigand bani de pe urma lor. Tranzactia se va incheia folosind o simpla aplicatie de smartphone, iar, conform previziunilor actuale, in cazul inchirierii masinilor autonome, cererea va depasi cu mult oferta. Desi in acest proiect ar fi avantajate mai degraba automobilele mai mici decat viitorul Te... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro