Tertipul la care recurge Coreea de Nord pentru a usura povara sanctiunilor

Tertipul la care recurge Coreea de Nord pentru a usura povara sanctiunilor

Incepand cu luna mai, hackeri nord-coreeni au efectuat cel putin trei operatiuni care au vizat site-uri sud-coreene de tranzactionare de cripto-monede, spune FireEye, societate de securitate informatica, intr-un raport difuzat marti. In acelasi timp, mass-media locala a raportat ca schimbul Yapizon de la Seoul a pierdut mai mult de 3800 de biti (in jur de 15 milioane de dolari in rate curente) din cauza furtului, desi FireEye a declarat ca nu exista indicii clare privind implicarea Coreei de Nord. Biroul General de Recunoastere al regimului, care raporteaza direct lui Kim Jong Un, se ocupa de operatiunile cibernetice de la distanta de la spionaj la intreruperile retelei si are aproximativ 6000 de ofiteri, potrivit unui raport al Centrului International pentru Politici Cyber in cadrul Institutului de Politici Strategice australiene din 2016.

acum 66 luni (13 Sep 2017)

Incepand cu luna mai, hackeri nord-coreeni au efectuat cel putin trei operatiuni care au vizat site-uri sud-coreene de tranzactionare de cripto-monede, spune FireEye, societate de securitate informatica, intr-un raport difuzat marti. Aceiasi factori care i-au adus succesul - lipsa controlului de stat si a secretizarii - le-ar face folositoare instrumente de strangere de fonduri si de spalare a banilor pentru cel care ameninta sa foloseasca arme nucleare impotriva SUA. "Consideram ca sanctiunile sunt o parghie mare care conduce astfel de activitati", a declarat Luke McNamara, cercetator la FireEye si autor al noului raport. Sanctiuni pentru cele mai recente teste nucleare Consiliul de Securitate din 15 membri a aprobat luni sanctiuni care vizeaza pedepsirea Coreei de Nord pentru cele mai recente teste ale rachetelor si nuclearelor. In acelasi timp, mass-media locala a raportat ca schimbul Yapizon de la Seoul a pierdut mai mult de 3800 de biti (in jur de 15 milioane de dolari in rate curente) din cauza furtului, desi FireEye a declarat ca nu exista indicii clare privind implicarea Coreei de Nord. Armata de hackeri Coreea de Nord opereaza ceea ce considera Coreea de Sud o armata de hackeri care se extinde de la spionaj militar la furt financiar. Biroul General de Recunoastere al regimului, care raporteaza direct lui Kim Jong Un, se ocupa de operatiunile cibernetice de la distanta de la spionaj la intreruperile retelei si are aproximativ 6000 de ofiteri, potrivit unui raport al Centrului International pentru Politici Cyber in cadrul Institutului de Politici Strategice australiene din 2016.

In recenta runda de atacuri, Coreea de Sud poate sa fi devenit o tinta nu numai din cauza apropierii sale de Phenian si a limbajului comun, ci si datorita faptului ca tara a devenit unul dintre cele mai aglomerate centre de tranzactionare pentru criptomonede in acest an. "Pe masura ce mai multi bani ajung in schimburi de criptomonede si mai multi oameni cumpara bitcoin si ethere... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro