"Teroristul" de 17 ani din Craiova, poreclit Omar, se convertise la Islam si mergea la intalniri religioase periodic, "de unde se intorcea fericit"

Apropiatii lui Luigi Constantin Boicea, poreclit Omar, baiatul de 17 ani din Craiova ridicat marti, 8 decembrie, in jurul orei 12.00, de catre procurorii DIICOT, spun ca tanarul nu ar fi avut un comportament deviant, ci chiar foarte linistit. Tanarul povesteste si despre planurile sale, dupa ce va implini 18 ani: "La 18 ani, dupa finalizarea studiilor, voi lua bacalaureatul si permisul de conducere si apoi vreau sa merg la Universitatea Islamica din Medina (cu voia lui Allah), in scopul de a salva Coranul Sfant si cartile Hadith si Islamul, in scopul de a cunoaste povestea completa si a devenit un predicator islamic". Acuzat de propaganda jihadista Anchetatorii au informatii ca tanarul promova in mod sistematic, pe internet, prin intermediul platformelor online, mesaje de sustinere a organizatiilor teroriste, filme in care erau prezentate decapitari ale unor persoane capturate de membri ai gruparii ISIS, dar si materiale video cu mesaje de amenintare si folosire a unor mijloace de natura sa puna in pericol viata si integritatea persoanelor, au mai precizat sursele citate.

acum 55 luni (8 Dec 2015)

Apropiatii lui Luigi Constantin Boicea, poreclit Omar, baiatul de 17 ani din Craiova ridicat marti, 8 decembrie, in jurul orei 12.00, de catre procurorii DIICOT, spun ca tanarul nu ar fi avut un comportament deviant, ci chiar foarte linistit.

De altfel, imediat ce s-a urcat in masina anchetatorilor, pentru a fi dus la Bucuresti, la audieri, cel supranumit "Omar" a refuzat sa raspunda intrebarilor jurnalistilor, facand doar un semn cu degetul spre cer, soptind Allah, atunci cand a fost intrebat de ce crede ca este banuit de acte de terorism.

Bunicul tanarului sustine ca nimeni nu stia exact ce face Luigi, acesta ferindu-se de apropiati, cu care nu impartasea aproape nimic, mai ales din noile lui preocupari religioase. Apropiatii lui "Omar" mai spun ca baiatul s-ar fi indreptat spre religia musulmana in urma cu doi ani, fiind foarte preocupat de Islam.

Batranul mai spune ca baiatul isi schimbase si meniul alimentar, asa cum prevede religia musulmana: "Acum, trebuia sa facem doua tipuri de mancare in casa. Una pentru noi si alta, fara carne de porc, pentru Luigi, ca nu mai manca nimic cu porc, asa cum facea inainte". "Omar" era crescut doar de bunicul si de mama lui, femeia fiind despartita de mai multa vreme de tatal lui Luigi, care a iesit recent din penitenciar.

Vecinii baiatului au declarat, pentru "Adevarul", ca tanarul in varsta de 17 ani era un copil cuminte, ascultator si ca nu le-a venit sa creada cand au aflat, marti dimineata, ca este banuit ca ar fi terorist.

"Cand am aflat astazi de ce este acuzat, de acte de terorism, nu ne-a venit sa credem. Pe de alta parte, reprezentantii Liceului Tehnologic Auto din Craiova, acolo unde tanarul supranumit "Omar" era elev in clasa a XI-a, au precizat scurt ca se abtin de la comentarii pe acest subiect.

Locul unde Constantin Luigi Boicea, tanarul de 17 ani din Craiova banuit de a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro