Teroarea loveste din nou. Spania este indoliata, Europa isi plange neputincioasa mortii. "Teroarea noastra va continua"

find coordonati si controlati direct de ISIS", dupa cum afirma un purtator de cuvand al Ministerului spaniol de Interne: "E vorba de doua persoane pe deplin integrate in ISIS, urmandu-le in mod exact instructiunile si planurile de actiune... Dimpotriva, ea este acum la un nivel superior, tocmai datorita intensei deplasari de forte de pe fronturile de lupta din Siria, folosind clasicele "retele de fuga", una dintre ele fiind extrem de importanta si activa in acest moment prin tarile Maghrebului, avand in capatul sau european sprijinul celulelor pre-pozitionate, dar si al multora dintre cetatenii de origine maghrebiana din tarile europene. Este oare nevoie de o retea europeana de raspuns, o Agentie europeana de informatii dublata de o legislatie europeana care sa permita si constituirea unei forte multinationale de raspuns, cu specializare exclusiv anti-terorista care sa actioneze pe teritoriul european, dar si sa-si poata asuma misiuni de tipul "out of area"?

acum 21 luni (18 Aug 2017)

>

"Cei care au infaptuit atacul de la Barcelona sunt soldati ai Statului Islamic si au dus la capat aceasta operatiune ca raspuns la chemarea ca statele membre ale Coalitiei sa fie luate la tinta".

Imediat apoi, era publicata o alta imagine, poster chemare la violenta, intarind mesajul conducerii operative a ISIS, dat in urma cu mai mult timp, cel in care se enumerau diverse tehnici de a comite acte teroriste in cadrul noului stil "low-cost terrorism" printre care se numara, in ultimele luni, procedeul favorit si cu rezultatele cele mai spectaculoase, anume folosirea unei masini lansate cu viteza in grupuri de oameni, de preferinta turisti, in principalele orase simbol din tarile care fac parte din "Coalitia impotriva terorii".

Imediat, pe siturile islamiste si ale simpatizantilor din Europa si din intreaga lume a urmat un val de mesaje de felicitari pentru organizatorii masacrului, considerati adevarati eroi-martiri ai Islamului si promitand continuarea acestui gen de actiuni impotriva "tuturor statelor care fac parte din Coalitie, noii cruciati. Vorbind, cum vedeti, despre "Teroarea justa" si anuntand ca "Teroarea noastra va continua"!:

Conform traditiei ISIS, au fost atacuri anuntate cu mult timp inainte, cu avertismente precise asupra unei actiuni iminente, mesaje venite cu luni, zile si ore inaintea evenimentelor tragice de la Barcelona. Mesajul este semnat de Abu Al-Baraa Ibn Malik:

"Religia si credinta noastra traiesc in noi si noi nici nu stim macar cum arata ei si nici nu stim daca sunt sau nu de origine europeana. Vom ucide fiecare spaniol necredincios daca-l vom gasi undeva pe pamanturile noastre si daca nu reusim sa facem asta acolo, aduceti-va aminte ca barbatii si femeile care urmaresc acest mesaj sunt cetateni din Spania si din toate teritoriile unde se vorbeste spaniola". Raportul afirma si ca ISIS lansase deja o campanie de angajare de traducatori de limba spaniola, sugerand existenta unui inter... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro