Terifiantele povesti ale fecioarelor maritate la 13 ani: copilele, vandute de parinti ca "brate de munca"

Terifiantele povesti ale fecioarelor maritate la 13 ani: copilele, vandute de parinti ca

Abatele Felice Caronni a calatorit in Tarile romane la inceputul secolului al XIX-lea si se arata mirat de obiceiul casatoriilor la varste fragede. Atunci cand parintii tanarului indragostit nu i-au desemnat inca o sotie, se duc sa se inteleaga cu parintiii aceleia pe care el o doreste, le ofera cat pot in bani sau in lucruri pentru a o capata si dupa ce s-a incheiat intelegerea, trebuie sa se faca nunta in doua sau cel mult in patru saptamani", afirma calugarul italian, citat de autorii volumului "Calatori straini despre Tarile Romane, in secolul al XIX-lea" (Editura Academiei Romane, 2004). Casatorii esuate Contele Auguste de Lagarde a calatorit si el la inceputul secolului al XIX-lea in Tara Romanesca si Transilvania si mentiona ca romanii se casatoreau de foarte tineri si aproape intotdeauna prin mijocirea parintilor, adesea fara a se fi vazut vreodata. Totusi parea ca nu mai participa la jocurile lor si ca se amesteca cu ei doar pentru a pastra mai mult timp privilegiul de a face sa straluceasca in soare paietele de aur ale costumului, decat feregeaua care nu avea sa intarzie sa o acopere, afirma Camille Allard.

acum 48 luni (10 Apr 2016)

Abatele Felice Caronni a calatorit in Tarile romane la inceputul secolului al XIX-lea si se arata mirat de obiceiul casatoriilor la varste fragede. "Tineretul se casatoreste devreme, caci o fata este petita de la 12 ani. Atunci cand parintii tanarului indragostit nu i-au desemnat inca o sotie, se duc sa se inteleaga cu parintiii aceleia pe care el o doreste, le ofera cat pot in bani sau in lucruri pentru a o capata si dupa ce s-a incheiat intelegerea, trebuie sa se faca nunta in doua sau cel mult in patru saptamani", afirma calugarul italian, citat de autorii volumului "Calatori straini despre Tarile Romane, in secolul al XIX-lea" (Editura Academiei Romane, 2004).

Casatorii esuate

Contele Auguste de Lagarde a calatorit si el la inceputul secolului al XIX-lea in Tara Romanesca si Transilvania si mentiona ca romanii se casatoreau de foarte tineri si aproape intotdeauna prin mijocirea parintilor, adesea fara a se fi vazut vreodata. "De aici rezulta atatea casatorii proaste, urmate de divorturi incuviintate de mitropolit. Se intampla adesea ca o tanara femeie de 15 - 16 ani sa ceara despartirea, sub pretextul cel mai frivol si numai dupa cateva luni de casatorie". Casatoria era adeseori o chestiune de speculatie financiara, afirma contele, citat de autorii volumului "Calatori straini despre Tarile Romane, in secolul al XIX-lea" (Editura Academiei Romane, 2004).

Parintii isi vindeau fiicele

Cand o fata a atins varsta de 13 sau 14 ani, parintii ei se straduiesc sa ii gaseasca un sot. "Ei nu asteapta cereri in casatorie, ci fac ei insisi oferte, cateodata la trei sau patru barbati in acelasi timp, stabilind cu ei cuantumul si natura zestrei pe care sunt disputsi sa o dea. Cand se cere o suma mare, ei incep o tocmeala in regula si, in cele din urma, se invoiesc cu acela care se multumeste cu conditiile cele mai intelegatoare. In aceasta imprejurare nu consulta niciodata preferintele fetei lor si o prea ma... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro