Terapie cu pesti, la un strand din Satu Mare. Cum ne ajuta micile vietati sa scapam de boli

Terapie cu pesti, la un strand din Satu Mare. Cum ne ajuta micile vietati sa scapam de boli

Lia Ardelean este terapeut de meserie in Satu Mare si a avut ideea ingenioasa de a face terapie cu pesti Garra Rufa la strand. Beneficiile terapiei sunt cu mult mai uimitoare, daca clientii cred ii forta vindecatoare a micilor vietati, considera terapeutul satmarean: "Asa cum exista atatea forme de terapii pentru vindecare, aceasta terapie necesita incredere in forta de vindecare a naturii, care este acum printre cele mai disponibile, compatibile si noninvazive forme de echilibru a sanatatii si armoniei omului cu sine insusi. Adevarata terapie incepe de la 30 minute in sus, 60 de minute, 120 minute chiar si de doua ori pe zi, timp de 10, 14, 21 de zile, consecutive, in functie de problema.

acum 58 luni (4 Aug 2015)

Lia Ardelean este terapeut de meserie in Satu Mare si a avut ideea ingenioasa de a face terapie cu pesti Garra Rufa la strand. Aceasta terapie nu este inca atat de cunoscuta in Romania, dar in alte tari se practica de multi ani. Pe langa beneficiile vizibile, pestisorii magici actioneaza si asupra starii de spirit a oamenilor.

Ideea de a face terapie cu pesti i-a venit dupa ce a fost plecata in concediu in Italia, unde a experimentat, pentru prima data, pe propria piele, aceasta terapie, aceasta forma de tratare a unor boli. La inceput, nu stia nimic despre acesti "doctori cu inotatoare", insa modul lor de a actiona si senzatiile traite au facut-o sa cumpere cele doua acvarii in care traiesc aproximativ doua sute de pestisori Garra Rufa.

"Doctori" cu inotatoare, descoperiti de turci

"Legenda spune ca intr-o zi la inceputul secolului XIX, doi frati turci au descoperit un izvor termal. De indata ce si-au scufundat picioarele in apa, un grup de pesti mici au ajuns imediat la picioarele lor, le-au ciugulit neincetat si le-au oferit un masaj bland cu furnicaturi. Unul dintre frati, care suferea de un tip de boala de piele, a observat ca simptomele bolii au inceput sa dispara dupa o perioada petrecuta impreuna cu noii lor prieteni, pestii Garra Rufa. Ce s-a intamplat de fapt, a fost ca pestii Garra Rufa au ciugulit toate celulele moarte ale pielii afectate, eradicandu-le si vindecandu-l de boala", povesteste Lia Marinela Ardelean. In mediul lor natural, acesti pesti sa hranesc cu alge, insa, folositi in terapie, ei ciugulesc pielea moarta de pe talpi si emit o vibratie care stimuleaza organele interne. In timpul terapiei, discut cu clientii, le vorbesc despre pesti si despre modul lor de actiune. Lia sustine ca "pestisorii doctor" lucreaza contribuie la mentinerea echilibrului mental si emotional al omului, eliminand stresul si oboseala, relaxand foarte mult. "Dupa cateva sedinte mi-am simtit picioarele mai ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro