Tepele dinamovistului Cristi Borcea cu afacerile cu mezeluri si GPL din Alba. Cum a scapat de o firma prin "metoda boschetarul"

Tepele dinamovistului Cristi Borcea cu afacerile cu mezeluri si GPL din Alba. Cum a scapat de o firma prin

In 2000 si 2011, Borcea a infiintat la Zlatna, in Muntii Apuseni, doua societati comerciale, una de procesare a carnii si cealalta de imbuteliere a gazului GPL. Printre cei care au de recuperat mai multi bani se numara Corporate Recovery Management (CRM), subsidiara a MKB Romexterra Bank, cu o creanta garantata de peste 3 milioane de lei dar si DGFP Alba, cu o creanta garantata de 2,3 milioane de lei.

acum 105 luni (2 Mar 2016)

In 2000 si 2011, Borcea a infiintat la Zlatna, in Muntii Apuseni, doua societati comerciale, una de procesare a carnii si cealalta de imbuteliere a gazului GPL. Fabrica de mezeluri de la Zlatna - Crimbo Prod Carn a fost deschisa de Borcea, in parteneriat cu un alt dinamovist, Cornel Talnar. Investitorii care deschideau o afacere beneficiau de scutiri importante la impozite din partea statului. Pe langa fabrica de mezeluri, Borcea a deschis la Zlatna, in 2001, si o fabrica de imbuteliere a gazului, Crimbo Gas SRL. Inainte de a se pronunta Tribunalul Alba cu privire la declansarea procedurii de faliment, societatea a fost vanduta unor irakieni prin "metoda boschetarului". Cristi Borcea a scapat de problemele firmei, transferand actiunile pe numele unor cetateni irakieni. Chiar inainte de momentul intrarii in insolventa, partile sociale au fost vandute persoanelor fizice de origine irakiana, Hussein H. Hassan (75%) si Feisal Omar (25%), doi irakieni de 30, respectiv 28 ani. Fosta fabrica de mezeluri a devenit o ruina Fabrica de mezeluri a fostului actionar de la Dinamo Bucuresti a fost scoasa de mai multe ori la la vanzare. Primul pret a fost de 100.000 de euro, dar pentru ca nu au existat cumparatori s-a ajuns la 30.000 de euro. Nici la aceasta suma nu s-a gasit, deocamdata, un client interesat de cladirea aflata in orasul Zlatna. Anii de "glorie" ai societatii din Zlatna au fost intre 2002 si 2006, cand s-a obtinut profit si au fost cifre de afaceri de 1 - 2 milioane de euro pe an. In 2008, societatea a avut pierderi de 11,3 milioane de lei, la o cifra de afaceri de 5,3 milioane lei. Datorii sunt de circa 2,8 milioane de lei. Cea mai mare parte a sumei reprezinta datorii la bugetul de stat si la o banca comerciala, in contul unui credit. In dosarul prin care s-a cerut deschiderea procedurii de insolventa, se mentioneaza ca firma avea, la finalul anului 2013, obligatii de plata totale de 9,1 milioane de lei, pe care nu putea sa le onoreze, din cauza lipsei disponibili... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro