Teoriile controversate despre megalitii din Romania: stanci gigantice modelate de stramosi in cinstea zeilor?

Teoriile controversate despre megalitii din Romania: stanci gigantice modelate de stramosi in cinstea zeilor?

Stanci cu forme ciudate din muntii si padurile Romaniei ofera indicii ca in trecutul indepartat al acestor tinuturi au fost modelate si folosite ca locuri de rugaciune si sacrificii de catre populatiile arhaice. Amatorii de paranormal considera ca acest loc este incarcat de energii, iar pe site-urile dedicate fenomenelor paranormale o multime de articole prezinta si ale "piramide" ale Retezatului ca fiind locuri construite de oameni sau de forte necunoscute in urma cu aproape 10.000 de ani, locuri de rugaciune si de ritualuri dedicate zeitatilor.

acum 72 luni (28 Mar 2017)

Stanci cu forme ciudate din muntii si padurile Romaniei ofera indicii ca in trecutul indepartat al acestor tinuturi au fost modelate si folosite ca locuri de rugaciune si sacrificii de catre populatiile arhaice. Babele si Sfinxul din Bucegi, Piramida din Retezat si altarul megalitic din Padurea Hategului se numara printre cele mai fascinante astfel de monumente.

Cele mai multe dintre referintele oferite despre monumentele megalitice ale Romaniei dateaza de peste un secol si au fost prezentate de istoricul Nicolae Densusianu, autorul volumului "Dacia Preistorica". Cele mai cunoscute dintre ele, Sfinxul si Babele, se afla in Muntii Bucegi, iar Nicolae Densusianu le indica drept locuri de rugaciune in care stramosii dacilor il venerau pe Saturn, zeitate suprema, a cerului si a pamantului. In vecinatatea stancilor cu forme ciudate, despre care se presupune ca au fost "sculptate" nu doar de vanul si furtunile, dar si din vointa omului, se gasesc pesteri care ar fi servit, potrivit istoricului, drept capele pentru ceremonii sau resedinte ale oracolelor.

"Sculpturile gigant" din Carpati

Unele dintre formatiunile stancoase din Carpati au fost considerate reprezentari ale unor divinitati preistorice, cladite de populatiile care venerau zeii pe varfurile inalte ale muntilor. "Pe punctul cel mai culminant al muntelui Omul se inalta o columna uriasa, invaluita de regula in nori, iar pe un alt pisc din apropiere mai exista cel mai important simulacru al lumii preistorice, o reprezentatiune umana sculptata in stanca, de o marime intr-adevar formidabila. Amatorii de paranormal considera ca acest loc este incarcat de energii, iar pe site-urile dedicate fenomenelor paranormale o multime de articole prezinta si ale "piramide" ale Retezatului ca fiind locuri construite de oameni sau de forte necunoscute in urma cu aproape 10.000 de ani, locuri de rugaciune si de ritualuri dedicate zeitatilor. Este un megalit bizar, potriv... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro