Teodorovici: "Orice am scoate din Codul Fiscal, tot nu ne incadram in deficitul de 1,2% din PIB. TVA s-ar putea reduce la 19% chiar inainte de sfarsitul anului"

Teodorovici:

"Noi stam si analizam propunerile venite din partea Presedintiei vizavi de retrimiterea Codului Fiscal la Parlament si, repet, nu vad cum Codul Fiscal sa arate, in sensul de a scoate masuri din el, pentru ca orice am scoate tot nu ne incadram in deficitul de 1,2%", a explicat Teodorovici. "Guvernul este interesat in a aplica politici, masuri fiscale cat mai bune si nu trebuie sa ramanem ancorati in angajamente de acest fel, in timp ce alte state cu deficit foarte mare se finanteaza, se dezvolta, iar noi, din pacate, trebuie sa pastram sau sa majoram distanta dintre noi si ceilalti din punct de vedere economic", a adaugat Teodorovici.

acum 92 luni (21 Jul 2015)

"Noi stam si analizam propunerile venite din partea Presedintiei vizavi de retrimiterea Codului Fiscal la Parlament si, repet, nu vad cum Codul Fiscal sa arate, in sensul de a scoate masuri din el, pentru ca orice am scoate tot nu ne incadram in deficitul de 1,2%", a explicat Teodorovici. "Acest lucru este sigur, avem 19% la TVA de la 1 ianuarie, cel tarziu, eu am si anuntat ca este posibil ca astfel de masura sa fie aplicata chiar putin mai devreme", a adaugat ministrul. Din punctul meu de vedere, normal este ...ar fi bine ca Parlamentul sa fie cel care adopta Codul fiscal, presedintele sa fie cel care il promulga. Urmeaza sa avem o discutie, eu o sa prezint posibile scenarii: Palamentul, in sesiune extraordinara, Guvernul in pachet sau masura cu masura pana la final de august si decizia o vom lua in Guvern", a spus Teodorovici. Intrebat daca se depaseste limita deficitului de 1,2 % in cazul in care s-ar scadea TVA doar la 20% si nu la 19%, Teodorvici a explicat: "Daca luam oricare masura din Codul Fiscal, cea mai mare fiind reducerea TVA, si chiar daca le-am scadea cu 1,2 puncte procentuale, tot depasim acel 1,2%. Limita artificiala "Acea limita este pusa pentru ca cineva candva a asumat un astfel de nivel extrem de scazut, in conditiile in care Romania nu trebuia sa faca un astfel de pas. Noi nu aveam o datorie publica atat de ridicata, incat Romania sa fie obligata la un deficit atat de scazut. Mai mult, Parlamentul a adoptat Codul Fiscal, care este un proiect de lege, la fel, noi avem 3% la care trebuie sa ne raportam foarte clar prin Tratatul de la Maastricht. Cu toate acestea, sunt multe state europene care au depasit acest nivel si intrebarea se pune de ce Romania trebuie sa ramana intr-un astfel de nivel? (...) In privinta deficitului, am spus ca ne mentinem sub 3% si incercam prin modul in care facem bugetul pe 2016 la a avea un deficit cat mai aproape de cel asumat de 1,2% in 2010", a mai explicat Teodorovici. "Nu trebuie sa ramanem anorati in astfel de a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro