Teodorovici: Noua lege a pensiilor, luna viitoare

Teodorovici: Noua lege a pensiilor, luna viitoare

"Sa ne asiguram ca Pilonul I va lucra la fel de transparent si de eficient cum o face un privat, in sensul ca fiecare contribuabil sa primeasca acasa sa stie, domnule, atatia bani am castigat, atat s-a acumulat, asta este situatia mea, cum este la Pilonul II astazi, primiti acele informari, deci automat sa stie transparent totul, omul sa fie sigur ca primeste acei bani atunci cand va iesi la pensie.

acum 73 luni (6 May 2018)

"Sa ne asiguram ca Pilonul I va lucra la fel de transparent si de eficient cum o face un privat, in sensul ca fiecare contribuabil sa primeasca acasa sa stie, domnule, atatia bani am castigat, atat s-a acumulat, asta este situatia mea, cum este la Pilonul II astazi, primiti acele informari, deci automat sa stie transparent totul, omul sa fie sigur ca primeste acei bani atunci cand va iesi la pensie. Doi la mana: spunea cineva ca nu se pot face investitii din Pilonul I pentru ca e deficit. Dar daca va uitati partea asta cu cresterea salariala din 2018, doar pana in prezent sunt 5 miliarde de lei la contributii sociale, ca urmare a cresterilor de salarii, deci 5 miliarde de lei doar pana astazi!

Ministrul Finantelor a mai spus ca nu se poate vorbi despre nationalizarea Pilonului II de pensii, pentru ca acestea nu sunt pensii private, ci reprezinta o parte a fondurilor publice administrate privat. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro