Teodorovici ii ia locul lui Misa la Finante. Adversar al revolutiei fiscale, nu vrea inchisoare pentru angajatori, este impotriva Declaratiei 600

Teodorovici ii ia locul lui Misa la Finante. Adversar al revolutiei fiscale, nu vrea inchisoare pentru angajatori, este impotriva Declaratiei 600

El s-a pozitionat si impotriva majorarii accizei la carburanti: "La supraaciza, pana la final de an, cred ca ar fi foarte important ca factorul politic, mai ales partidul nostru de guvernamant si ALDE, desigur, sa faca o analiza si eu sper din toata inima sa se renunte la o astfel de masura care nu are cum sa aduca niciun beneficiu pentru economia din Romania. SRI confirma ca Teodorovici a urmat "un curs pentru civili" si sustine ca Academia de Informatii s-a autosesizat.SRI a reactionat, ulterior: "Domnul Eugen Teodorovici a absolvit Colegiul National de Informatii in 2013, un curs postuniversitar de 45 de zile dedicat civililor.

acum 28 luni (26 Jan 2018)

Ionut Misa i-a urat succes, vineri, senatorului Eugen Teodorovici, care ii va prelua portofoliul, si si-a exprimat speranta ca acesta va reusi mult mai mult. Intrebat daca isi reproseaza ceva ca ministru, el a afirmat ca nu a reusit sa comunice mai bine cu presa.

Critic al "revolutiei fiscale"

Din functia de presedinte al Comisiei de buget-finante din Senat, Eugen Teodorovici a contestat in numeroase randuri masurile cuprinse in Ordonanta 79/2017, care au generat "revolutia fiscala" de la 1 ianuarie 2018. Eu nu pot sa spun ca ma angajez sa fac, eu va spun ce trebuie sa faca un ministru de Finante. Diferenta intre noi si alte tari pentru a atrage investitori nu este data de relaxarea fiscala, ci de birocratie", a declarat Eugen Teodorovici, la Antena 3, la inceputul acestei saptamani.

Daca el va fi acceptat, ordonanta pentru prorogarea termenului de depunere a Declaratiei 600 va ajunge pe masa sa in data de 31 ianuarie.

Mai mult, Teodorovici a criticat si impozitul de 1% pe cifra de afaceri si a promis ca limitele privind deductibilitatea dobanzilor si a costurilor de finantare vor fi majorate. El a pledat in acelasi timp ca impozitul pe cifra de afaceri sa fie optional pana la 1 milion euro, amendament aflat acum in dezbatere in Parlament si care ar avea nevoie de sustinerea Ministerului Finantelor.

Anterior, Teodorovici spunea despre Ionut Misa ca ar trebui sa plece din functie pentru declaratiile privind taxa de solidaritate.

El s-a pozitionat si impotriva majorarii accizei la carburanti: "La supraaciza, pana la final de an, cred ca ar fi foarte important ca factorul politic, mai ales partidul nostru de guvernamant si ALDE, desigur, sa faca o analiza si eu sper din toata inima sa se renunte la o astfel de masura care nu are cum sa aduca niciun beneficiu pentru economia din Romania.

Teodorovici a sustinut si elimin... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro