Teodor Melescanu: Sunt o victima colaterala a conflictului Basescu-Ponta

Teodor Melescanu: Sunt o victima colaterala a conflictului Basescu-Ponta

Cu privire la cererea presedintelui Traian Basescu, care si-ar fi dorit sa stie daca in Guvern sunt ofiteri acoperiti si nu lista tutoror celor care activeaza, in acest sens, Teodor Melescanu a raspuns ca solicitarea este, in esenta sa, "un joc de cuvinte", care, prin asumarea SIE, ar fi condus la aceeasi incalcare a legii.

acum 95 luni (15 Oct 2014)

"Din pacate, este vorba despre un conflict intre Traian Basescu si Victor Ponta, in care eu sunt o victima colaterala. Din pacate, este o victima colaterala si SIE, care nu merita pentru toata activitatea si eforturile, pe care le-a depus, sa devina o asemenea victima. Nu este problema mea de a rezolva interpretarea unor acte, daca s-au adoptat, in calitate de director, sunt obligat sa respect legea. E adevarat ca presedintele s-a referit la faptul ca nu ar fi trebuit in Hotararea de Guvern sa se mentioneze acest lucru. E o interpretare, un punct de vedere, care poate fi discutat, dar, la data cand am dat raspunsul, asta era legislatia, e si astazi in vigoare. Iar despre faptul ca nu e bine, ca ar putea sa fie facut altfel, absolut de acord.

Cu privire la cererea presedintelui Traian Basescu, care si-ar fi dorit sa stie daca in Guvern sunt ofiteri acoperiti si nu lista tutoror celor care activeaza, in acest sens, Teodor Melescanu a raspuns ca solicitarea este, in esenta sa, "un joc de cuvinte", care, prin asumarea SIE, ar fi condus la aceeasi incalcare a legii. Este un joc de cuvinte, cand cerinta daca exista inseamna ca iti asumi ca ai ofiteri acoperiti in Guvern, ceea ce, pentru noi, nu era posibil, din punct de vedere legal, sa ne asumam. Am avut mai multe discutii si schimburi de scrisori si vreau sa va spun cinstit, eu nu am ce adauga. Tot ce am avut de spus, am spus in raspunsurile trimise de SIE catre Presedintie, o relatie institutionala. Nu puteam sa complotez la acoperirea lui Victor Ponta, in condtiile in care eu nu am date ca el a fost sau nu a fost ofiter acoperit. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro