Tentativa ESUATA DE LOVITURA DE STAT din TURCIA. A inceput prigoana presupusilor autori

Tentativa ESUATA DE LOVITURA DE STAT din TURCIA. A inceput prigoana presupusilor autori

O tentativa de lovitura de stat, data de o parte a fortelor armate, in urma careia au murit 265 de oameni si au fost arestati 3.000 de soldati, este acum incheiata, a anuntat, azi, premierul turc, Binali Yildirim.Intr-un mesaj televizat, el a declarat ca aceasta este o pata neagra pe obrazul democratiei, iar cei care au pus la cale lovitura de stat "vor fi adusi in fata justitiei, asa cum merita".

acum 48 luni (17 Jul 2016)

O tentativa de lovitura de stat, data de o parte a fortelor armate, in urma careia au murit 265 de oameni si au fost arestati 3.000 de soldati, este acum incheiata, a anuntat, azi, premierul turc, Binali Yildirim.Intr-un mesaj televizat, el a declarat ca aceasta este o pata neagra pe obrazul democratiei, iar cei care au pus la cale lovitura de stat "vor fi adusi in fata justitiei, asa cum merita". Mai mult de 160 de oameni au murit, 1.440 sunt raniti si circa 2.800 de soldati sunt arestati, a explicat prim-ministrul. Numarul victimelor a fost anuntat dupa ce au avut loc mai multe explozii si schimburi de focuri de arme in Ankara si Istanbul, in timpul noptii.

Mii de sustinatori ai presedintelui Recep Tayyip Erdogan s-au strans sambata seara la Istanbul pentru a-si confirma sustinerea fata de seful statului dupa esecul unei tentative de lovitura de stat lansata de un grup de militari, relateaza AFP. Si comandantul corpului al treilea din Armata I fost retinut, precum si un fost sef al Fortelor Aeriene in perioada 2013 - 2015, cel care e considerat "creierul" tentativei de lovitura de stat.

Erdogan cere Statelor Unite extradarea predicatorului Gulen

"SUA, trebuie sa extradati aceasta persoana", a cerut seful statului in fata unei multimi de mii de sustinatori, referindu-se la inamicul sau Fethullah Gulen, instalat in Pennsylvania si care a negat orice implicare in tentativa de lovitura de stat. Citeste si:

+Filmul unei nopti de FOC. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro