Tentativa de atac terorist la Targu Secuiesc: Cat de teama ar trebui sa ne fie de incidentul din Covasna

Tentativa de atac terorist la Targu Secuiesc: Cat de teama ar trebui sa ne fie de incidentul din Covasna

Cu toate acestea, specialistii afirma, aproape la unison, ca romanii nu sunt un popor care sa perceapa pericolul si ca sunt, de cele mai multe ori, indiferenti de ceea ce se intampla in jur. In ce masura trebuie evitate baile de multime Specialistul spune ca incercarea de atentat terorist de pe 1 decembrie ar trebui sa fie in primul rand un semnal de alarma pentru politicieni.

acum 88 luni (2 Dec 2015)

Cu toate acestea, specialistii afirma, aproape la unison, ca romanii nu sunt un popor care sa perceapa pericolul si ca sunt, de cele mai multe ori, indiferenti de ceea ce se intampla in jur. Aceiasi specialisti arata ca desi cazul de la Targu Secuiesc a fost unul punctual, el ar putea sa creasca tensiunile de pe plan local, existente deja intre comunitatile de maghiari si cele de romani.

Cum se pot degrada relatiile dintre maghiari si romani

"In aces caz, daca se confirma ca a fost o tentativa de atentat, este important sa se inteleaga ca aceasta persoana nu reprezinta intreaga comunitate maghiara, intentiile acesteia sau relatiile dintre romani si maghiari. Pe de alta parte, este esential sa intelegem ca traim intr-o lume nesigura, in care astfel de evenimente vor aparea tot mai des si ca este bine sa ne mobilizam altfel decat am facut-o pana in prezent", atrage atentia profesorul Daniel David, seful Catedrei de Psihologie Clinica si Psihoterapie din Universitatea Babes-Bolyai.

Acesta sustine ca dincolo de pregatirea fortelor de ordine, care sa poata contracara astfel de evenimente neprevazute, este importanta si pregatirea populatiei. "Ar trebui sa se discute in scoala despre terorism, despre xenofobie, copiii si tinerii sa stie cum sa se comporte intr-o astfel de situatie", a completat Daniel David.

Romania nu are experienta in prevenirea actelor de terorism

Despre educatie vorbeste si psihologul Mihai Copaceanu. In ceea ce-i priveste pe romani, sunt pasivi la orice fel de semn de amenintare. Tentativele individuale, cum pare sa fie cel de la Targu Secuiesc, pot fi mai usor evitate decat cele in masa. Acelea sunt mult mai periculoase, cand vorbesti de o intreaga retea", a declarat Copaceanu, adaugand ca oamenii nu ar trebui sa se panicheze.

La randul lui, psihologul Ilie Marinescu afirma ca scopul celor care recurg la astfel de gesturi este sa creeze psihoze in randul populati... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro