Tenismena Simona Halep va fi cetatean de onoare al Capitalei

Simona Halep va primi titlul de cetatean de onoare al Capitalei, in urma unei decizii a consilierilor generali, exprimata in cadrul sedintei de marti a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), potrivit Mediafax. Jucatoarea de tenis Simona Halep si directorul Teatrului National din Bucuresti, actorul Ion Caramitru, ar putea primi titlul de cetateni de onoare ai Capitalei, potrivit unor proiecte de hotarare aflate pe ordinea de zi a sedintei de marti a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

acum 78 luni (31 Oct 2017)

Simona Halep va primi titlul de cetatean de onoare al Capitalei, in urma unei decizii a consilierilor generali, exprimata in cadrul sedintei de marti a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), potrivit Mediafax.

Decizia de numire a lui Halep cetatean de onoare al Bucurestiului a fost luata cu unanimitate de voturi.

Jucatoarea de tenis Simona Halep si directorul Teatrului National din Bucuresti, actorul Ion Caramitru, ar putea primi titlul de cetateni de onoare ai Capitalei, potrivit unor proiecte de hotarare aflate pe ordinea de zi a sedintei de marti a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Initiativa de a o numi pe Simona Halep cetatean de onoare al Bucurestiului apartine unui grup de consilieri generali PNL din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Consilierii transmit, in expunerea de motive a proiectului, ca, in ultima perioada, performantele sportivilor romani sunt din ce in ce mai rare pe plan international, iar lipsa de implicare si sustinere a autoritatilor in dezvoltarea si intretinerea bazelor sportive, in finantarea si functionarea cluburilor sportive pentru copii si juniori si in atragerea tinerei generatii catre sport, a condus la reducerea masiva a practicarii sportului de catre copii.

Tot in sedinta de marti a CGMB, este propus un proiect de hotarare prin care sa i se acorde acelasi titlu si directorului Teatrului National din Bucuresti, actorul Ion Caramitru.

"Se propune acordarea acestui titlu avand in vedere performantele din intreaga sa cariera, puse in sujba tearului si filmului romanesc, precum si daruirea si profesionalismul de care a dat dovada in domeniul managementului cultural (…) Acordarea acestui titlu reprezinta o recompensa simbolica si nu are implicatii la bugetul local", se arata in propunerea CGMB.

Nascut in 1942, intr-o familie de aromani, Caramitru a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica in 1964, cand ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro