Tendinta: Spectacole multimedia in spatii neconventionale

Teatrul se afla in corpul B al recent restauratului Palat Universul de langa Cismigiu, unde ocupa subsolul, un spatiu de 800 de metri patrati, ce mai include, pe langa sala de spectacol de 130 de locuri, si o sala de repetitii, dar si un bar, cu terasa pe timpul verii. Palatul Universul e acum, din punctul nostru de vedere, cel mai important spatiu creativ din Bucuresti - aici functioneaza, pe langa Apollo111, si Linotip - un centru de dans contemporan, Salonul de Proiecte - o galerie de arta, dar si birouri de arhitectura, agentii de publicitate sau alte spatii de recreere", spun fondatorii Apollo111.

acum 30 luni (19 Jul 2017)

In ciuda aparentelor, Bucurestiul si alte orase mari din tara au o dinamica a evenimentelor culturale comparabila cu multe capitale europene.

Cel putin pe zona de teatru independent lucrurile s-au miscat foarte repede si din ce in ce mai bine.

Apollo111: Teatru independent in sistem off-Broadway

Unul dintre teatrele recent aparute in peisajul bucurestean este Apollo111, ce vine in intampinarea unui public nou, pasionat de spectacolul alternativ, dar si a unei anumite nevoi generate de piata culturala in dinamica ei.

De ce Apollo111? De ce au ales aceasta denumire, ce au vrut sa sugereze? Ei bine, pentru fondatorii teatrului a fost "o combinatie de factori - Apollo 11 e prima misiune care a dus oameni pe Luna - deci un deschizator de drumuri, iar Apollo este zeul artelor in mitologia greaca.

Teatrul se afla in corpul B al recent restauratului Palat Universul de langa Cismigiu, unde ocupa subsolul, un spatiu de 800 de metri patrati, ce mai include, pe langa sala de spectacol de 130 de locuri, si o sala de repetitii, dar si un bar, cu terasa pe timpul verii.

Investitia initiala a fost de 200.000 de euro, suportata in mare parte de investitori, dar si de sponsori.

Primul director artistic, pentru stagiunea de deschidere 2016/2017, a fost Bogdan Dumitrache, care a ales tema teatru-film.

Locul in care arta se manifesta in toate formele ei

Fondatorii acestui teatru sunt actorul Bogdan Dumitrache, regizorul Calin Peter Netzer, producatorul de film Dragos Vilcu si publicitarul Catalin Rusu. O echipa de oameni cu specializari diverse pe zona de creatie artistica, care au inteles foarte bine rolul managementului cultural.

"Am construit Apollo111 dintr-o nevoie pe care am sesizat-o pe piata de teatru privata. Cererea pentru spectacolele de calitate a crescut datorita numarului mare de productii independente.

Catalin Rusu, avand rolul de director de creatie si co-fo... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro