Tenaris isi continua dezvoltarea in Romania. A cumparat un fost gigant al cuprului

Tenaris isi continua dezvoltarea in Romania. A cumparat un fost gigant al cuprului

Cuprom, in faliment din 2015 Din 2004, cand a achizitionat fabrica de tevi de la Zalau si a transformat-o in centrul operatiunilor pentru Romania, Tenaris a investit permanent in resedinta de judet, creandu-si noi capacitati de productie si extinzandu-si gama de produse.

acum 72 luni (14 Jun 2018)

Compania Tenaris, lider mondial in productia de tevi pentru industria energetica, isi continua dezvoltarea pe piata autohtona. "Silcotub SA a semnat cu societatea Cuprom SA, reprezentata prin lichidator judiciar BDO Business Rstructurind SPRL, un contract de vanzare-cumparare, in baza caruia a achizitionat activele societatii Cuprom SA, situate la adresa din municipiul Zalau, B-dul Mihai Viteazul nr.

Reprezentantii societatii nu ne-au dezvaluit valoarea tranzactiei, insa surse de pe piata sustin ca ar fi vorba despre peste 5 milioane de euro. Cuprom, in faliment din 2015

Din 2004, cand a achizitionat fabrica de tevi de la Zalau si a transformat-o in centrul operatiunilor pentru Romania, Tenaris a investit permanent in resedinta de judet, creandu-si noi capacitati de productie si extinzandu-si gama de produse. In total, la Silcotub lucreaza peste 1.000 de angajati din oras si din tari de pe toate continentele lumii.

Fabrica de conductori emailati din cupru de la Zalau a fost fondata in 1972, sub denumirea de Compania de Cablu Electric Laminat, si a devenit, in 1990, SC Elcond SA. In anii 2003-2004, Cuprom a achizitionat toate activele firmei de la Zalau, dar si a fabricii Phoenix Baia Mare, pentru ca in urma procesului de retehnologizare si modernizare, sa ajunga cel mai mare producator de cupru din Romania si unul dintre cei mai mari din Europa de Est.

Ancheta procurorilor a stabilit ca falimentul s-a produs pe fondul gestiunii frauduloase de care au dat dovada Horia Simu, Ghiorghe Avasilichioaei si Radu Cristian Ardelean, care "au actionat concertat, in urma unei intelegeri prealabile si prin aceasta modalitate au transferat activele SC Elcond SA Zalau catre SC Cuprom SA Bucuresti si SC Nordexo Manufacturing SRL Bucuresti unde inculpatii aveau interese, scopul fiind de a dobandi foloase materiale pentru aceste societati", potrivit Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro