Temperaturile scazute si umiditatea sporesc durerile in artroza. Cand sunt indicate infiltratiile cu plasma proprie

Temperaturile scazute si umiditatea sporesc durerile in artroza. Cand sunt indicate infiltratiile cu plasma proprie

De asemenea, tinand cont ca in articulatie se gasesc numerosi receptori fizico-chimici, acestia vor fi permanent sensibilizati de factorii de mediu si vor genera un disconfort continuu ce ia forma durerii". Ce presupune tratamentul cu plasma proprie "Tratamentul cu plasma proprie presupune recoltarea unei cantitati de 8,5 mililitri de sange de la pacient intr-o eprubeta sterila ce face parte dintr-un kit special utilizat pentru aceasta procedura, ce poarta numele de MeaPlasma. In artrozele incipiente, de gradul I sau II, se recomanda repetarea infiltratiilor de 2 - 3 ori la un interval de 2 - 3 saptamani, timp in care plasma actioneaza intens.

acum 75 luni (28 Feb 2018)

Artroza este o boala degenerativa care apare ca urmare a distrugerii cartilajului ce acopera suprafetele articulare - genunchi, sold, umar, articulatiile degetului, articulatia cotului, a gleznei, precum si articulatiile costosternale. Dr. Mihai Baican, medic specialist traumatologie si instructor certificat MeaPasma in cadrul clinicii Fizio Estetix, explica legatura dintre temperaturile scazute si intensificarea durerilor pentru pacientii care sufera de artroza, precum si ce presupune tratamentul cu autoplasma.

"Artrozele degenerative apar ca urmare a inaintarii in varsta si sunt determinate de numerosi factori: suprasolicitarea, supraincarcarea si obezitatea, gesturile repetitive si gresite din sfera profesionala, cum este cazul persoanelor care lucreaza in constructii sau in domeniul sanitar si deseori se asaza in genunchi suprasolocitand articulatia aflata la baza sa. "Daca in mod obisnuit o persoana poate avea o artroza latenta, in momentul in care vremea se schimba, deci temperaturile scad si umiditatea creste, pot aparea durerile de nesuportat in una sau mai multe articulatii. Acestea se pot tumefia prin acumularea de lichid intra-articular in exces, si, de asemenea, se pot inflama, caz in care articulatia este rosie si calda", adauga medicul specialist. De asemenea, tinand cont ca in articulatie se gasesc numerosi receptori fizico-chimici, acestia vor fi permanent sensibilizati de factorii de mediu si vor genera un disconfort continuu ce ia forma durerii".

Medicamente antiinflamatoare versus infiltratiile cu autoplasma

De cele mai multe ori, bolnavii apeleaza la medicamente antiinflamatoare, fiind singurele care pot calma pe moment durerea. Un factor important in tratamentul pacientului cu artoza este activitatea fizica regulata si programarele de fizio-kinetoterapie personalizate". De asemenea, pentru a nu agrava boala, este important sa se evite factorii declansatori initiali ce... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro