Temperaturile, peste mediile normale. Cum va fi vremea in acest weekend

Meteorologii au anuntat ca, desi temperaturile scad in cea mai mare parte a tarii, vremea va fi, in majoritatea zonelor, mai calda decat este normal pentru aceasta perioada. Cerul va fi mai mult noros in nordul si in centrul tarii, iar in rest va fi variabil, cu innorari temporare.

acum 74 luni (13 Nov 2015)

Meteorologii au anuntat ca, desi temperaturile scad in cea mai mare parte a tarii, vremea va fi, in majoritatea zonelor, mai calda decat este normal pentru aceasta perioada. Totusi, cerul va fi temporar noros si va ploua local in nordul teritoriului si izolat in centru, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Astfel, temperaturile maxime se vor incadra intre 10...11 grade in nord-vest si 18...19 grade in regiunile sudice, iar minimele termice vor fi cuprinse intre -3 si 7 grade. Temperatura maxima de 17...18 grade, iar cea minima va fi de 4...5 grade, mai scazuta in zona preoraseneasca.

La munte, in cursul zilei de sambata, cerul va fi variabil. Seara si noaptea, in zona Carpatilor Orientali, vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

Vremea se va raci, duminica, in toate regiunile, astfel incat temperaturile se vor situa in jurul celor caracteristice acestei perioade. Cerul va fi mai mult noros in nordul si in centrul tarii, iar in rest va fi variabil, cu innorari temporare. Va ploua pe arii extinse in Maramures, unde se pot cumula peste 15 l/mp si local in Crisana, Transilvania si nordul Moldovei.

In Carpatii Orientali, cu precadere in grupele nordice, va ninge, iar in restul zonei montane, la peste 1700 m altitudine, vor fi precipitatii slabe, sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va continua sa sufle tare la munte, iar in restul teritoriului pe arii restranse vor fi intensificari temporare. Temperaturile maxime se vor incadra intre 6 si 15 grade, iar cele minime intre -1 si 9 grade. Cerul va avea innorari si, mai ales in cursul zilei, local va ploua, iar in zona inalta, trecator vor fi posibile precipitatii mixte. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro