Temnita grea pentru profesorul universitar care si-a hacuit iubita in urma cu 18 ani

Temnita grea pentru profesorul universitar care si-a hacuit iubita in urma cu 18 ani

Criminalistii bucuresteni au avut nevoie de 18 ani pentru a-l aduce in boxa acuzatilor pe profesorul universitar Dan Pacurariu, acuzat ca, in iunie 1998, si-a ucis cu sange rece iubita, motivat de gelozie. La mai bine de 14 ani de la crima, Pacurariu inca mai pastra numeroase obiecte strans legate de relatia sa victima: copia unui buletin de identitate pe numele fostei iubite, un bilet olograf, semnat "Mihaela", cu continutul: "Pentru Dan. Desi o vecina declarase ca, in seara crimei, il vazuse pe profesor plecand de acasa in jurul orei 21.00 si intocandu-se a doua zi dimineata, la ora 5.30, Dimitrie Pacurariu, decan al Universitatii Hyperion, persoana influenta la vremea respectiva, a spus anchetatorilor ca fiul sau nu a plecat nicio clipa de acasa in acea seara.

acum 52 luni (17 Feb 2018)

Criminalistii bucuresteni au avut nevoie de 18 ani pentru a-l aduce in boxa acuzatilor pe profesorul universitar Dan Pacurariu, acuzat ca, in iunie 1998, si-a ucis cu sange rece iubita, motivat de gelozie.

Renumitul profesor universitar a fost retinut, la inceputul lunii martie 2016, de procurorii Parchetului Capitalei, sub acuzatia ca, in iunie 1998, a ucis-o din gelozie pe profesoara de limba chineza, Mihaela Fulga.

Dan Pacurariu a fost suspect in acest caz inca de la declansarea primelor cercetari, dar relatiile si influenta parintilor sai i-au impiedicat pe anchetatori sa-l puna sub acuzare.

Cu toate acestea, politistii de la Omoruri si procurorii l-au tinut tot timpul sub supraveghere, iar dupa ce au obtinut noi dovezi care il incrimineaza pe dascal, printre care si interceptari ale unor discutii ambietale, l-au pus sub acuzare. Sigur, trebuie sa tinem cont si de prezumtia de nevinovatie", spunea specialistul criminolog Dan Antonescu, fost sef al Serviciului Omoruri, din Politia Capitalei.

Obsesiile profesorului Pacurariu

Mihaela Fulga fusese studenta a Facultatii de Filologie din cadrul Universitatii Hyperion, promotia 1995, Dan Pacurariu fiindu-i profesor la disciplina "Istoria Artelor". Extrem de geloz, Pacurariu o urmarea peste tot, iar atunci cand el nu putea, isi punea studentii sa o tina sub observatie. De fiecare data vorbea despre Mihaela si imi arata o poza a acesteia pe care o saruta. Se intampla sa stea si cate o ora, iar discutia despre Mihaela o incepea el fara a fi intrebat de cineva". Un alt martor, student al profesorului in acea perioada, a afirmat ca acesta ajunsese sa vorbeasca despre victima intr-o maniera obsedanta: "Din cate il cunosteam pe Dan Pacurariu, ca profesor, acesta era un om echilibrat, retras si foarte putin comunicativ, apropiat numai de persoane de acelasi nivel intelectual cu al sau.

M... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro