Televizorul care asculta tot: reactia Samsung si cum sunt afectati clientii din Romania de recunoasterea vocala

Televizorul care asculta tot: reactia Samsung si cum sunt afectati clientii din Romania de recunoasterea vocala

Pentru toate Smart TV-urile Samsung cu aceste specificatii, din orice serie si indiferent de anul de fabricatie, folosirea informatiilor personale selectate este efectuata in conditii de maxima transparenta si securitate. Asadar, atunci nu trebuie sa oferim niciun fel de informatie personala.' Pentru a activa functia de recunoastere vocala, utilizatorii au doua optiuni: fie rostesc cuvintele "Hi TV", fie apasa butonul de control vocal prezent pe unele modele de telecomenzi.

acum 65 luni (10 Feb 2015)

Televizorul inteligent e de fapt o varianta mai mare a unei tablete sau a unui smartphone. Pentru toate acestea, televizorul are un set de senzori care trebuie sa stea aprinsi mereu pentru a imbunatati (asa se spune) experienta noastra. La Samsung lucrul acesta ia o turnura interesanta, atunci cand vorbim de recunoastere vocala.

In Termenii si Conditiile de pe site, Samsung mentioneaza foarte clar ce poate face televizorul sau inteligent. Pentru a deveni de ajutor, calculatoarele si procesoarele trebuie sa ne asculte limbajul natural, pentru a prinde esenta vorbelor noastre.

Doar circa 5% (volum) din televizoarele vandute de Samsung pe piata locala au functia "voice control". Samsung ar putea colecta si comenzile vocale si cele scrise pentru a putea sa imbunatatim caracteristicile recunoasterii vocale. Fiti atenti, pentru ca discursul vostru ar putea include informatii personale sau sensibile, care vor fi printre datele capturate de catre televizor", se mentioneaza in document. Pentru toate Smart TV-urile Samsung cu aceste specificatii, din orice serie si indiferent de anul de fabricatie, folosirea informatiilor personale selectate este efectuata in conditii de maxima transparenta si securitate. Cu toate acestea, daca utilizatorii, indiferent de motive, doresc sa dezactiveze aceste optiuni, ei o pot face. Solutiile noastre de securitate, inclusiv in ceea ce priveste criptarile de date pentru securizarea informatiilor personale ale utilizatorilor si prevenirea colectarii si folosirii lor neautorizate, sunt standard in industrie si sunt conforme cu legislatia Europeana si locala", mentioneaza Samsung.

Recunoasterea vocii, care le permite utilizatorilor sa controleze televizorul prin comenzi vocale, este o functie a unora dintre televizoarelor Samsung Smart si poate fi activata sau dezactivata de catre utilizator. "In cazul in care utilizatorii activeaza functia de recunoastere vocala, infor... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro