Televiziunea Romana, la marginea prapastiei: cine sunt vinovatii
De ascultat cu adevarat au fost de ascultat doar premierul Ciolos care le-a taiat teveristilor orice speranta privind iminenta unui ajutor guvernamental de urgenta fiindca nu-i dau voie legea, organismele europene si bugetul precar al tarii, doamna Dragu care a intarit spusele sefului sau si directorul general interimar al TVR. Caci nici Tudor Giurgiu, nici Alexandru Sassu, nici Alexandru Lazescu, nici Elwis Claudiu Saftoiu, nici Stelian Tanase nu au avut nici un fel de contract de management. Cum raspundere nu au avut nici membrii de rand ai trecutelor Consilii de Administratie, unii dintre ei dandu-se si azi importanti si dand din coate, sperand ca isi vor afla un nou loc si in viitorul CA.
Carevasazica, s-ar putea spune ca Parlamentul s-a tinut de cuvant. Fireste ca nu, nu in totalitate, fiindca Legislativului de la Bucuresti nu ii sta in obicei sa faca asta.
Dezbaterea a fost organizata doar de Comisiile de cultura ale celor doua camere. Nu de plen, avand mai curand aerul unei sezatori. Au participat la respectiva "intamplare" care nu a fost nici literara, nici artistica, ci doar relevanta pentru caracterul alunecos al politicienilor nostri tot felul de persoane si personaje.
Nu si feluriti oengisti ce s-ar mai fi dorit si ei bagati o data in seama cam tot la felul cum au fost varati la Palatul Cotroceni in toamna anului 2015. Cu ocazia simulacrului de discutie privind profilul si structura guvernul ce trebuia sa ii ia locul Executivului condus de Victor Ponta. Pana marti, oengistii cu pricina au fost preocupati de ceea ce se intampla cu Televiziunea publica cam tot la fel cat sunt eu interesat de componenta guvernului din Trinidad Tobago. Aveau interesul brusc starnit numai atunci cand vreunul dintre oengistii sefi era pe punctul de prinde vreo colaborare bine platita cu institutia din Calea Dorobanti. Si, din pacate, astfel de colaborari au fost destule si toate nedezmintit proaste.
Nu, nici Parlamentul, nici Guvernul, nici altii nu au ascuns dezbaterile, asa cum sustine un comunicat mincinos emis de Active Watch. Cine a vrut sa le urmareasca in timp real a putut-o face gratie transmisiunii directe de pe TVR 2.
De ascuns totusi a ramas ascuns ceva. Ideile adevarate, solutiile concrete, rapide, de maxima urgenta de natura sa salveze TVR de la deces. Un deces ce ar putea interveni chiar de Martisor. Bucurandu-se doar ca pot fi vazuti la televizor de familii si de vecini, fie chiar exprimandu-se catastrofal in limba romana. De ascultat cu adevarat au fost de ascultat doar premierul Ciolos care le-a taiat teveristilor orice speranta privind iminenta unui ajutor guvernamental de urgenta fiindca nu-i dau voie ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro