Televiziune platita din banii Consiliului Judetean pentru filmarea sedintelor

Televiziune platita din banii Consiliului Judetean pentru filmarea sedintelor

Florin Paslaru, deputat PSD si patronul TV Galati FOTO Adevarul "Consiliul Judetului Galati a angajat si a platit, fara justificarea necesitatii si oportunitatii efectuarii unor astfel de cheltuieli, contravaloarea unor servicii de promovare pe postul de televizune TV Galati, prin difuzarea in direct si in reluare a sedintelor CJ Galati si a unor mese informative, mese rotunde, si, de asemenea, nu a alocat integral fonduri publice pentru plata acestor cheltuieli de reclama si publicitate, obligatiile fiind achitate si de la alte articole de cheltuieli", au precizat inspectorii financiari in raportul de control.

acum 41 luni (1 Nov 2016)

Inspectorii financiari ai Camerei de Conturi Galati au descoperit in urma unui control efectuat la inceputul anului 2016 ca forul deliberativ judetean din Galati a cheltuit doar in 2015 peste 100.000 de lei din bani publici pentru a transmite sedintele institutiei.

Banii au ajuns la TV Galati, o televiziune locala din Galati, al carei patron este Florin Paslaru, liderul grupului PSD din Camera Deputatilor si recent condamnat la 6 luni de inchisoare, dupa ce si-a angajat fiul la cabinetul parlamentar. Postul TV Galati a beneficiat ani de zile de finantari de la institutiile publice galatene conduse de membrii PSD.

Florin Paslaru, deputat PSD si patronul TV Galati FOTO Adevarul

"Consiliul Judetului Galati a angajat si a platit, fara justificarea necesitatii si oportunitatii efectuarii unor astfel de cheltuieli, contravaloarea unor servicii de promovare pe postul de televizune TV Galati, prin difuzarea in direct si in reluare a sedintelor CJ Galati si a unor mese informative, mese rotunde, si, de asemenea, nu a alocat integral fonduri publice pentru plata acestor cheltuieli de reclama si publicitate, obligatiile fiind achitate si de la alte articole de cheltuieli", au precizat inspectorii financiari in raportul de control.

Deci, institutia nu numai ca a platit nejustificat acesti bani catre o televiziune de partid, dar a luat bani de la alte departamente pentru a achita cei peste 100.000 de lei. Materialele reprezentau inregistrari audio-video ale sedintelor publice ale autoritatii deliberative, care trebuiau difuzate la cererea persoanelor interesate si doar acestora, ca raspuns la cereri prealabile de acces la informatii de interes public.

Fostul presedinte Nicolae Bacalbasa acuza un atac politic

Consiliul Judetului Galati inregistreaza audio toate sedintele sale, iar Camera de Conturi Galati a concluzionat ca procesele verbale... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro