Teheranul reactioneaza la declaratia lui Mike Pompeo, conform careia SUA ii vor impune Iranului "cele mai dure sanctiuni din istorie"

Teheranul reactioneaza la declaratia lui Mike Pompeo, conform careia SUA ii vor impune Iranului

Potrivit unei agentii de presa iraniene, presedintele Hassan Rouhani a reactionat si el la declaratiile lui Pompeo: "Cine sunteti voi ca sa luati decizii pentru Iran? Iran, meanwhile, is working with partners for post-US JCPOA solutions.-- Javad Zarif (@JZarif) May 21, 2018 Secretarul american de stat Mike Pompeo a declarat, luni, ca Statele Unite vor adopta sanctiunile "cele mai dure din istorie" impotriva regimului de la Teheran.

acum 74 luni (22 May 2018)

Potrivit unei agentii de presa iraniene, presedintele Hassan Rouhani a reactionat si el la declaratiile lui Pompeo: "Cine sunteti voi ca sa luati decizii pentru Iran? Lumea de azi nu va accepta ca Statele Unite sa decida in numele intregii lumi. Federica Mogherini, sefa diplomatiei europene, a criticat, la randul sau, SUA, spunand ca Pompeo nu a reusit sa explice cum iesirea din acordul nuclear din 2015 va spori securitatea in Orientul Mijlociu. In ciuda pozitiei oficiale a UE, unele dintre cele mai mari firme europene, care s-au grabit sa faca afaceri cu Iranul dupa acordul nuclear, sunt puse acum in situatia de a alege intre a investi acolo sau a continua schimburile comerciale cu americanii. Iran, meanwhile, is working with partners for post-US JCPOA solutions.-- Javad Zarif (@JZarif) May 21, 2018 Secretarul american de stat Mike Pompeo a declarat, luni, ca Statele Unite vor adopta sanctiunile "cele mai dure din istorie" impotriva regimului de la Teheran. Adresandu-se liderilor iranieni, seful diplomatiei americane a prezentat o lista cu 12 conditii pentru regimul de la Teheran. In cazul in care Iranul nu va indeplini aceste conditii, atunci nu va avea parte de ridicarea sanctiunilor, a subliniat Pompeo. Printre aceste conditii figureaza retragerea trupelor iraniene din Siria, unde lupta de partea liderului regimului de la Damasc, Bashar al-Assad. Potrivit lui Mike Pompeo, acordul nuclear din 2015 dintre Teheran si sase mari puteri, intre care Statele Unite, care l-au semnat sub administratia Obama si s-au retras sub administratia Trump, pune in pericol lumea prin lacunele sale. Administratia de la Washington va actiona de-acum in cazul Teheranului in afara cadrului acestui acord, a precizat Pompeo. De asemenea, cei care vor face schimburi comerciale cu Iranul vor fi sanctionati, a avertizat Mike Pompeo, subliniind ca va trimite emisari in strainatate pentru a le explica partenerilor linia presedintelui Donald Trump in problematica iraniana. In ceea ce-i priveste... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro