Teatrul pentru copii, chirias de 60 de ani

Teatrul pentru copii si tineret "Calutul de mare", din Constanta, implineste anul acesta 60 de ani de la infiintare. "Suntem chiriasi de la infiintare, de 60 de ani", spune directorul. A depus dosarul la CJ, a luat numar de inregistrare si spera ca anul viitor sa fie alocate fonduri macar pentru studiul de fezabilitate, pentru a sti exact ce trebuie facut si cat costa.

acum 88 luni (6 Dec 2016)

Teatrul pentru copii si tineret "Calutul de mare", din Constanta, implineste anul acesta 60 de ani de la infiintare.

Este bucuros, pentru ca 60 de ani este o cifra frumoasa. Au fost, spune el, 60 de ani de realizari, cu spectacole care au umplut salile. Este si trist pentru ca niciodata acest teatru nu a avut un sediu al lui. Nu mai spun cand ploua, a refulat canalizarea si a trebuit sa strangem toata mizeria care a ajuns in sala", spune cu naduf. Vorbeste insa cu tristete in glas cand isi aduce aminte de cum arata cladirile teatrelor pentru copii din Targu Mures si Craiova. "Suntem chiriasi de la infiintare, de 60 de ani", spune directorul.

Un vis de sase decenii

Acum 14 ani, primarul de atunci al Constantei, Radu Mazare, spunea ca are in vedere constructia unui teatru pentru copii. Acum, Lica Gherghilescu arata proiectul facut benevol, de prieteni arhitecti, tuturor celor care au un cuvant de spus. "Acum, la 60 de ani, macar sa facem primul pas. A identificat si un spatiu de circa 4.000 de metri patrati, care apartine Consiliului Judetean. A depus dosarul la CJ, a luat numar de inregistrare si spera ca anul viitor sa fie alocate fonduri macar pentru studiul de fezabilitate, pentru a sti exact ce trebuie facut si cat costa.

Probleme cu toate teatrele

Teatrul pentru copii nu este singurul care are probleme cu sediul. Teatrul de Stat este finantat de CJ, dar cladirea se afla sala apartine Primariei Constanta. Aceasta se afla intr-o stare jalnic si are nevoie urgent de reparatii. CJ si primaria cauta solutii pentru a vedea care este cea mai rapida si eficienta modalitate. Teatrul National Oleg Danovski functioneaza in ceea ce a fost candva sala de spectacole a unui liceu. Si ei sunt chiriasi, iar din aceasta cauza nu pot interveni pentru a aduce imbunatatiri absolut necesare, cum ar fi renovarea toaletelor. Primaria are in plan constructia unei cladiri care sa fie si sediul administrativ, si sediu cultural, dar acest lucru... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro