Teatrul Nottara s-a redeschis pentru ultima "reprezentatie" a lui George Alexandru. "Jorjac", plans de zeci de actori si sute de amiratori

Teatrul Nottara s-a redeschis pentru ultima

Ne stiam de multa vreme, am impartit si bune si rele, dar cel mai important lucru cred ca este relatia umana pe care am avut-o cu el, care a depasit orice intelegere. Dupa o scurta slujba de pomenire, oficiata de un preot in foaier, actorul Alexandru Repan a luat cuvantul la capataiul celui disparut: "Ma, baiatule, multe nazbatii ai facut tu in viata ta, dar asta, ultima, ne-a lasat cu gura cascata. Mai aveam multe lucruri de facut impreuna, multe piese de pus, multe aplauze de meritat, multe sprituri de baut.

acum 89 luni (4 Jan 2016)

Lacrimi si zambete, "La multi ani!" Asta au impartit cei prezenti astazi la priveghiul actorului George Alexandru, care a decis sa paraseasca scena si lumea la numai 58 de ani, in seara primei zile a lui 2016.

Cei care l-au cunoscut s-au impartit in doua "tabere": cei care l-au plans cu durere si cei care spuneau zambind amar ca lui Jorjac i-ar fi placut ca oamenii sa fie veseli, asa cum a fost el.

"El ar trebui sa ramana in amintirea noastra exact asa cum a fost: un om vesel, un om corect, un om cinstit, dar, un lucru pe care lumea poate nu-l stie, un om sensibil, un prieten adevarat. Ne stiam de multa vreme, am impartit si bune si rele, dar cel mai important lucru cred ca este relatia umana pe care am avut-o cu el, care a depasit orice intelegere. Sper sa ne mai reintalnim", a declarat, vizibil afectat, actorul Cristian Sofron, care a fost si nasul de cununie al lui George Alexandru.

La capataiul actorului au trecut, rand pe rand, cu flori, lacrimi si cuvinte soptite, Teodora Mares, Emilia Popescu, Stefan Banica jr, Marius Stanescu, Ivan Patzaichin, Carmen Tanase, Marian Ralea, Dan Bordeianu, Mihai Dinvale, Ion Dichiseanu, Mircea Rusu, George Ivascu, Mihai Gruia Sandu, Mircea Diaconu, Maia Morgenstern, Elvira Deatcu, Nuami Dinescu, Diana Lupescu, Silviu Biris si multi altii.

Coleg de generatie cu cel disparut, Constantin "Bebe" Cotimanis nu s-a despartit minute in sir de sicriul lui Jorjac, incercand sa-i imbarbateze batranii parinti, nevoiti sa-si ingroape acum fiul. Se pare ca sunt si am aflat ca viata noastra este de fapt continua, iar pentru George este dublu continua, pentru toate amintirile pe care le avem impreuna. Despre George al nostru se pot scrie volume, deja el este o legenda si ne vom ocupa de chestia asta, sa-i scriem toate amintirile si toate intamplarile pe care le-am avut. Vorbeam cu niste colegi de aceeasi generatie, a inceput sa se strige catalog... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro