Teatrul National de Opereta si Musical "Ion Dacian" din Capitala se reinfiinteaza, prin reorganizarea Operei

Teatrul National de Opereta si Musical

"S-a reparat o greseala din 2013: printr-o Hotarare de Guvern adoptata azi, Teatrul National de Opereta si Musical se reinfiinteaza, iar Opera Nationala Bucuresti se reorganizeaza", a scris miercuri Corina Suteu pe pagina sa de Facebook. Guvernul a stabilit miercuri, printr-o Hotarare, reinfiintarea Teatrului National de Opereta si Musical "Ion Dacian" din Bucuresti, precum si unele masuri privind reorganizarea Operei Nationale Bucuresti - ONB, pentru o functionarea coerenta si optima a celor doua institutii, precum si asigurarea indeplinirii atributiilor specifice domeniilor opereta si musical, pe de o parte, si opera si balet, pe de alta parte, se arata intr-un anunt publicat pe site-ul Ministerului Culturii.

acum 82 luni (9 Nov 2016)

"S-a reparat o greseala din 2013: printr-o Hotarare de Guvern adoptata azi, Teatrul National de Opereta si Musical se reinfiinteaza, iar Opera Nationala Bucuresti se reorganizeaza", a scris miercuri Corina Suteu pe pagina sa de Facebook.

Guvernul a stabilit miercuri, printr-o Hotarare, reinfiintarea Teatrului National de Opereta si Musical "Ion Dacian" din Bucuresti, precum si unele masuri privind reorganizarea Operei Nationale Bucuresti - ONB, pentru o functionarea coerenta si optima a celor doua institutii, precum si asigurarea indeplinirii atributiilor specifice domeniilor opereta si musical, pe de o parte, si opera si balet, pe de alta parte, se arata intr-un anunt publicat pe site-ul Ministerului Culturii.

De asemenea, separarea manageriala a domeniului operei si baletului, pe de o parte, de cel al operetei si al musicalului, de cealalta parte, va aduce o serie de avantaje din punct de vedere economic.

Din punct de vedere artistic, un alt beneficiu este legat de dezvoltarea resursei umane artistice, care, prin aceasta separare institutionala, va avea ocazia sa isi dezvolte repertoriul si sa isi diversifice activitatea, fiind astfel garantata excelenta si performanta artistica.

Astfel, actul normativ prevede reorganizarea, prin divizare partiala, a Operei Nationale Bucuresti, institutie publica subordonata Ministerului Culturii, in scopul separarii activitatilor culturale de opereta si musical, de restul activitatilor de opera, balet si muzica contemporana, precum si in scopul transferului corespunzator al patrimoniului aferent activitatilor ce se divizeaza.

In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, se aproba prin ordin al Ministrului Culturii numarul de posturi, regulamentul de organizare si functionare si structura organizatorica pentru Opera, respectiv pentru Opereta.

De asemenea, pana la organizarea concursului pentru ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro