Te trezesti des peste noapte? Cauzele pot fi multiple: de la infectia tractului urinar pana la depresie

Te trezesti des peste noapte? Cauzele pot fi multiple: de la infectia tractului urinar pana la depresie

Alteori nu nevoia de a merge la baie este cea care va scoala din somn, chiar daca primul gest este acela de a folosi toaleta, ci sindromul piciorului nelinistit, durerea de oase sau chiar depresia.

acum 49 luni (22 Feb 2016)

Este perfect normal sa te trezesti peste noapte pentru a merge la toaleta, ne dau asigurari medicii. Insa daca se intampla mai des de o data la 6-8 ore, de vina ar putea fi o afectiune urinara sau chiar o boala psihica.

Cea mai inofensiva cauza a urinarilor dese peste noapte poate fi aceea ca bei prea multe lichide cu prea putin timp inainte de a merge la culcare. Sfatul ar fi sa reduci acea cantitate cu cateva ore inainte de somn si, fireste, sa renunti la cafea si alcool dupa ora 18.00. Plus ca regula impune sa mergem la baie inainte de a ne duce la culcare. Aceasta infectie este insotita de dureri in timpul urinarii, dureri de stomac si febra, Doar doctorul poate pune diagnosticul si decide tratamentul, prin urmare, faceti o vizita la cabinet.

Cu cat o persoana inainteaza in varsta, cu atat mersul la toaleta mai ales noaptea poate fi o problema. In cazul unui barbat, desele urinari pot fi cauzate de marirea prostatei, iar in cazul unei femei de vina ar putea fi menopauza.

Alteori nu nevoia de a merge la baie este cea care va scoala din somn, chiar daca primul gest este acela de a folosi toaleta, ci sindromul piciorului nelinistit, durerea de oase sau chiar depresia. Trezitul peste noapte poate cauza probleme de concentrare peste zi si oboseala, mai ales daca sunteti o persoana activa.

Daca ati incercat sa manageriati singur problemele cu somnul si nu ati reusit, mergeti la medic impreuna cu un jurnal in care ati notat toate datele problemei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro