Taxa pe stalp scade la 1%, iar banii vor fi alocati autoritatilor locale

Taxa pe stalp scade la 1%, iar banii vor fi alocati autoritatilor locale

"Vreau sa anunt si public, pentru ca am avut o discutie cu doamna ministru Ioana Petrescu si, dupa aceea, prin Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul, trebuie sa ne spunem punctul de vedere in Parlament la discutarea legii privind taxa pentru constructiile speciale.

acum 73 luni (4 Sep 2014)

"Vreau sa anunt si public, pentru ca am avut o discutie cu doamna ministru Ioana Petrescu si, dupa aceea, prin Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul, trebuie sa ne spunem punctul de vedere in Parlament la discutarea legii privind taxa pentru constructiile speciale. Taxa pe constructiile speciale vreau sa o reducem si putem sa o reducem de la 1,5 la 1% si toate veniturile sa fie colectate si sa intre in bugetul autoritatilor locale", a afirmat prim-ministrul Victor Ponta in sedinta de Guvern.

Ponta a adaugat ca Executivul va continua sa aloce fonduri autoritatilor locale, pentru ca, in acest fel, localitatile "au sanse mai mari de dezvoltare". Cand aud aceasta prostie fara margini ca sa nu mai dam bani la primari, nu stiu, sa dam bani la armament in Ucraina...

Si povestea asta, ca sa luam banii de la autoritatile locale si sa ii dam in arme pentru Ucraina, cred ca are o componenta medicala deja", a spus premierul.

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri ca Romania trebuie sa-si revizuiasca 'imediat' politica de finantare a armatei, afirmand ca 'in loc sa pompam bani pentru primari', mai bine ar fi puse la dispozitia MApN resursele financiare necesare.

Nu mai suntem in situatia de criza din 2009-2010 si poate ca, decat sa pompam bani catre primari pentru a aduce voturi in campanie electorala, mai bine punem la dispozitia armatei resursele necesare, ca armata romana sa fie un partener viabil al statelor din NATO.

Nu putem spune: 'Suntem in NATO, sa vina americanii sa ne apere, ca noi avem buget redus", a spus Traian Basescu, la Palatul Cotroceni, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro