Tatal elevei disparute o saptamana, catre parintii care pot ajunge in situatia lui: "Poate pe copil nu-l intereseaza telefonul ultimul tip pe care vreau sa i-l cumpar"

Tatal elevei disparute o saptamana, catre parintii care pot ajunge in situatia lui:

Fata le-a spus politistilor si familiei ca a luat decizia de a pleca de acasa cu o seara inainte de disparitie, hotarand sa plece din spirit de aventura, pentru a vedea cum este sa traiesti singura. Ca un sfat pentru parinti, Ion Dorinel Cocora a spus ca in cazul copiilor care au acces la retelele de socializare, parintii ar trebui sa aiba acces la parole pentru a-i putea verifica, dar mai important decat asta, sustine tatal fetei, este ca parintii sa le castige increderea copiilor.

acum 45 luni (20 Apr 2018)

C., o fata de 14 ani din Timisoara, a disparut de acasa in data de 11 aprilie, fiind gasita in urma cu doua zile, in orasul Lugoj, la aproximativ 60 de km de Timisoara. Fata le-a spus politistilor si familiei ca a luat decizia de a pleca de acasa cu o seara inainte de disparitie, hotarand sa plece din spirit de aventura, pentru a vedea cum este sa traiesti singura. Acolo ar fi gasit-o un baiat de 17 ani, care a luat-o acasa, iar parintii lui ar fi pus-o pe tren si au trimis-o la Timisoara, fata coborand in Lugoj, unde a fost gasita, miercuri noaptea, la o saptamana de la disparitie, de niste tineri care au alertat Politia.

Familia a luat-o pe tanara acasa si chiar daca povestea disparitiei pare cusuta cu ata alba, parintii nu au insistat pentru alte detalii, fiind bucurosi ca fiica lor s-a intors acasa nevatamata. Deocamdata am zis ca mergem pe varianta asta si nu vrem sa grabim lucrurile. Nu pot sa o stresez sa imi spuna ce vreau eu sa imi spuna. Nu pot sa ii spun acum sa imi spuna ce as vrea eu sa imi spuna", a declarat tata fetei.

Barbatul a mai spus ca a luat legatura si cu un psiholog pentru ca fiica sa sa beneficieze de terapie de specialitate. Ion Dorinel Cocora a declarat ca experienta disparitiei fiicei sale i-a oferit o lectie dura de viata, din care spera sa invete atat el, cat si alti parinti. Cel mai important este ca parinti ar trebui sa petrecem mult mai mult timp cu copiii nostri. Sa nu punem pe primul plan munca, businessul. Trebuie sa ii fac copilului meu sa aiba nu stiu ce lucru, trebuie sa aiba masina ultimul racnet. El poate nu isi doreste lucrul ala, isi doreste sa petreci mai mult timp, sa pleci intr-o vacanta, alte si alte lucruri pe care de multe ori noi ca parinti le omitem. Spunem: , dar poate pe copil nu il intereseaza masina pe care vreau sa i-o cumpar, telefonul ultimul tip. Poate vrea sa petreaca mult mai mult timp, sa fie o relatie mai...

Ca un sfat pentru parinti, Ion Dorinel Cocora a spus ca in cazu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro